Allianz lanseaza o asigurare de viata cu componenta investitionala

Allianz lanseaza o asigurare de viata cu componenta investitionala

Allianz-Tiriac a lansat un nou produs de asigurare de viata, in euro, cu componenta investitionala si prima unica garantate la maturitate. Produsul, denumit-EuroMax, ofera posibilitatea platilor de prime suplimentare. Valoarea minima a primei unice, precum si a oricarei prime suplimentare este de 2.000 euro, iar limita maxima a depunerilor ce pot fi realizate in contul

Allianz-Tiriac a lansat un nou produs de asigurare de viata, in euro, cu componenta investitionala si prima unica garantate la maturitate. Produsul, denumit-EuroMax, ofera posibilitatea platilor de prime suplimentare. Valoarea minima a primei unice, precum si a oricarei prime suplimentare este de 2.000 euro, iar limita maxima a depunerilor ce pot fi realizate in contul aceleiasi polite cu un singur asigurat nu poate depasi 100.000 euro.

“Acest produs trebuie privit ca un instrument de planificare pe termen lung, dat fiind faptul ca ajuge la maturitate la 30 iunie 2020. Ne asteptam ca Euromax sa fie foarte bine primit pe piata romaneasca. Pana la sfarasitul anului, ne-am propus sa vindem cel putin 750 de polite, nivelul primelor subscrise in contul acestora fiind de 2,25 milioane euro”, a declarat directorului executiv Asigurari de Viata si de Sanatate al Allianz-Tiriac, Masoud Noormohammadian.
     
Oficialul Allianz a precizat ca produsul este oferit in serie limitata si se adreseaza atat persoanelor fizice, cat si companiilor care doresc sa dezvolte programe de fidelizare a angajatilor. Piata tinta vizata reprezinta persoanele active economic cu varsta cuprinsa intre 35-50 ani, cu venituri peste medie, care sunt dispuse sa isi asume riscuri, in ciuda faptului ca sustin valorile traditionale. Varsta minima pe care trebuie sa o aiba o persoana la inceputul contractului este de 15 ani, iar varsta maxima la incheierea perioadei de contractare nu trebuie sa depaseasca 70 ani. In comparatie cu produsele  de asigurare de viata standard, procedura de contarctare este mai simpla nefiind necesara examinarea medicala.

Produsul asigura protectia financiara pentru familie in cazul producerii unui eveniment nefericit. Astfel, daca persoana asigurata decedeaza din cauza unei boli, beneficiarul va primi o indemnizatie de asigurare ce va reprezenta maximul dintre valoarea contului la data avizarii producerii riscului si 105% din valoarea neta a depunerilor efectuate de contractant. In cazul decesului provocat de un accident procentul va creste pana la 150%. Taxa initiala pe care trebuie sa o achite persoana asigurata este de 9% din prima subscrisa. In cazul intreruperii contractului beneficiaul va trebui sa achite o taxa de rascumpare al carei valoare scade odata cu apropierea de perioada de maturitate, fiind cuprinsa inte 12% si 1%.

In ceea ce priveste componenta investitionala, Noormohammadian a declarat ca produsul ofera clientilor posibilitatea de a-si plasa capitalurile in active care se tranzactioneaza pe pietele internationale. Trebuie mentionat faptul ca primele aferente EuroMax nu sunt investite direct in instrumente clasice, de tipul actiunilor sau obligatunilor. In schimbul sumelor platite de contactantii acestui produs sunt oferite niste certificate de valoare al caror pret este calculat periodic, cu o frecventa saptamanala, in functie de evolutia unor active suport. Aceste certificate sunt emise de divizia specializata in domeniul administrarii activelor din cadrul Grupului Allianz-Dresdner Bank. 

“Principalul suport ce va determina amplitudinea randamentului investitiei EuroMax este indicile DJ Euro Stoxx 50, care urmareste evolutia capitalizarii celor mai importante 50 de actiuni din zona Euro. Spre deosebire de produsele clasice tip ”index-linked” valoare investitiei va urmari tendintele acestui indice numai pe perioade in care piata inregistreaza evolutii pozitive. Astfel, produsul are in spate un mecanism senzitiv ce reactioneaza eficient la miscarile pietelor financiare, majorand expunerea la risc a plasamentelor atunci cand pietele de actiuni din zona euro evolueaza pozitiv si adoptand o pozitie conservatoare atunci cand bursele scad”, a declarat directorul executiv al Allianz-Tiriac.

Potrivit reprezentantilor companiei, aceasta strategie de alocare dinamica a resurselor face din EuroMax un produs investitional cu adevarat inovator, care permite Allianz-Tiriac sa ofere clientilor sai garantarea la maturitatea politei nu doar a valorii nete a investitiei, ci si a valorii maxime a contului atinsa oricand in intervalul cuprins intre momentul emiterii politei si data de maturitate a acestuia.

Allianz-Tiriac a inregistrat in primul trimestru prime brute subscrise de 355 milioane lei din asigurari generale, in crestere cu peste 12% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Pe segmentul politelor de viata nivelul primelor au atins 25,4 milioane lei, in scadere cu 10% fata de primul trimestru din 2007. Profitul net obtinut de companie  in anul trecut a fost de aproximativ 31 de milioane de lei. Pentru anul 2008 compania tinteste un profit similar, reprezentantii companiei exprimandu-si speranta ca acest nivel va fi depasit.

Ludmila Cucia

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos