credius.ro

Allianz: Criza financiara ofera posibilitatea unor investitii la pret redus

26 septembrie 2008

Turbulentele financiare aduc dupa sine nu doar pierderi, ci si numeroase oportunitati. In primul rand, situatiile de criza arata care sunt pietele sigure, iar companiile bine gestionate sunt mai puternice dupa astfel de momente, oamenii capatand o mai mare incredere in acestea. Cei care se retrag de pe piata in astfel de situatii fac o mare greseala, sustin reprezentantii Allianz-Tiriac Asigurari. “Nu este bine sa fugim din piata atunci cand bursele scad si sa intram atunci cand acestea se ridica. Trebuie sa profitam de faptul ca trenul se afla in statie si sa il prindem. Oamenii nu trebuie sa reactioneze pe termen scurt si sa fructifice posibilitatile pe care le ofera situatia data. Ei trebuie sa tina cont de faptul ca pe piata financiara nu exista o constanta, ci exista un drum cu suisuri si coborasuri”, declara presedintele CA al Allianz-Tiriac Asigurari, Klaus Junker.

In opinia domniei sale atat populatia, cat si investitorii, nu trebuie sa intre in panica in situatiile de criza. Cei care vor sa investeasca pe termen lung au acum sansa sa cumpere la un pret redus, ulterior obtinand  randamente ridicate. El a subliniat faptul ca acestia nu trebuie sa se intoarca la modele financiare care nu au avut succes in situatiile de criza. “Trebuie sa alegeti solutiile care au controlul riscului bine facut. Sa va bazati pe profesionalism in ceea ce prieste investitia si sa diversificati riscul pe mai multe piete. De asemenea, sa va bazati pe calitate si sa folositi  solutii care dau randamente bune si sunt mai ieftine”, a mentionat Junker.

La randul sau, directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari Cristian Constantinescu, a mentionat ca pe plan local turbulentele financiare vor avea cel mai mare impact asupra segmentului de asigurari cu componenta investitionala, in timp ce pe segmentul de non-live impactul va fi nesemnificativ. Domnia sa a adaugat ca nimeni nu este acum in masura sa spuna ce amploare va avea acest impact. “Situatia este determinata, in primul rand, de faptul ca o parte dintre clienti aleg sa isi rascumpere politele de asigurare inainte de maturitate, cu riscul de a pierde o parte din bani. Aceasta nu este, insa, una dintre cele mai bune solutii pe care le poate alege un asigurat, mai ales atunci cand politele se afla in pragul de jos. De asemenea, o buna parte din populatie nu va mai fi dispusa sa investeasca in acest tip de produse. In aceste momente de turbulente pe plan international, romanii vor alege un produs care ofera garantii si nu are legatura cu mersul bursei” a declarat Constantinescu. 

Astfel, daca pana in prezent, Allianz-Tiriac Asigurari s-a concentrat cel mai mult pe vanzarea produselor de tip unit-linket, acestea constituind 67% din portofolilul companiei in 2007, cu o valoare de 69 milioane lei, in urmatoarea perioada compania vizeaza satisfacerea cererii de produse traditionale de asigurari de viata si echilibrarea portofoliului pe acest segment. Pentru a atrage noi clienti, Allianz - Tiriac Asigurari a imbunatatit oferta pe segmentul asigurarilor de viata, prin cresterea competitivitatii principalului sau produs de asigurare - polita Partener. Produsul este destinat populatiei si firmelor, contractul se poate incheia pe o perioada cuprinsa intre 5 si 40 de ani, iar plata primelor se poate face anual, semestrial sau lunar. Prima minima anuala pentru plata esalonata este de 840 de lei, iar prima minima unica este de 10.000 lei. Produsul se adreseaza persoanelor ce au varste cuprinse intre 18 si 65 de ani la momentul incheierii contractului, asigurarea acoperind riscul de deces din orice cauza pana la varsta maxima de 75 de ani a persoanei asigurate.

Pana acum, Allianz-Tiriac garanta acordarea unei dobanzi tehnice de 3% pe an pentru toate produsele de asigurari mixte de viata din portofoliu. Noile conditii contractuale ale politei “Partener”ridica nivelul dobanzii tehnice la 3,5%. In plus, ramane in vigoare prevederea contractuala in baza careia Allianz-Tiriac poate anunta, la final de an calendaristic, garantarea unei dobanzi anuale, superioara dobanzii tehnice, valabila pentru urmatorul an, care va credita contul de participare la profit al clientului. O alta facilitate a produsului este protectia oferita de polita in cazul unui deces, din orice cauza. In situatia producerii acestui risc, Allianz-Tiriac garanteaza acordarea sumei asigurate prevazuta in contract, la care se adauga participarea la profit acumulata pana la momentul respectiv. Aceleasi garantii sunt oferite la maturitatea contractului, moment in care asiguratul va incasa suma asigurata plus participarea la profitul realizat din investirea rezervei matematice pe intreaga perioada de valabilitate a politei.

De asemenea, pe perioada de valabilitate a politei clientul are posibilitatea de a opta pentru indexarea anuala automata a primei de asigurare cu un procent egal cu rata estimata a inflatiei sau cu rate fixe cuprinse intre 3 si 10%. In scazul neincasarii primelor cuvenite, Allianz-Tiriac ofera detinatorilor de polite o perioada de gratie de 60 de zile, timp in care garanteaza acoperirea tuturor riscurilor prevazute in contract. La finalul contractului, beneficiarul politei Partener va primi o prima de fidelitate, determinata in functie de durata politei, care va garanta posesorilor majorarea valorii sumelor asigurate acordate la maturitate cu procente cuprinse intre 2,5% si 20%. Pana la sfarsitul acestui an compania estimeaza ca va vinde aproximativ 1.500 de astfel de polite.

Potrivit directorului general al companiei, in anul 2007 Allianz Tiriac Asigurari a afisat prime brute subscrise in valoare de 371 milioane euro, in crestere cu 17% fata de anul precedent si un profit net de 9,5 milioane euro, fata de 8,8 milioane euro in 2006. In acest an Allianz Tiriac Asigurari vrea sa subscrie prime brute in valoare de aproximativ 440 milioane euro, in crestere cu circa 19% fata de cele din 2007, si sa inregistreze un profit de peste 10 milioane euro. “Pentru obtinerea acestor rezultate Allianz Tiriac Asigurari mizeaza pe controlul riscului prin segmentarea portofoliului si pe un control mai bun asupra lichidarii daunelor. In conditiile actuale ale crizei internationale, cel mai probabil vom depasi estimarile pe prime brute subscrise pe segmentul de asigurari generale de 400 milioane euro, iar pe segmentul de asigurari de viata vom subscrie polite de aproximativ 37 milioane euro”, a conchis Constantinescu. 

Ludmila Cucia

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro