Agricover Credit IFN vrea sa acorde credite de 30 milioane euro, in 2009

Agricover Credit IFN vrea sa acorde credite de 30 milioane euro, in 2009

 Compania Agricover Credit IFN, membraa grupului Agricover, vrea saacorde credite agricole in valoare de 30 milioane euro in 2009, a declarat, joi, directorul general al firmei, Liviu Dobre. "Agricover Credit IFN isi va incepe activitatea in lunile mai-iunie si isi propune saafiseze profit din a doua jumatate a anului viitor", a mentionat Dobre, care a adaugat caacest

 Compania Agricover Credit IFN, membraa grupului Agricover, vrea saacorde credite agricole in valoare de 30 milioane euro in 2009, a declarat, joi, directorul general al firmei, Liviu Dobre.

"Agricover Credit IFN isi va incepe activitatea in lunile mai-iunie si isi propune saafiseze profit din a doua jumatate a anului viitor", a mentionat Dobre, care a adaugat caacest an este unul de inceput al companiei, in care se va ocupa de detaliile tehnice, iar firma va finanta campania agricolade toamna, care se va reflecta in rezultatele din 2009.

Compania are un capital social de 200.000 euro la infiintare, acesta urmand safie majorat la 10 milioane euro in termen de sase luni.

Directorul general a mentionat ca, pentru 2009, conducerea companiei si-a propus ca 60% dintre finantarile acordate sa fie pentru capitalul de lucru al fermierilor, iar restul de 40% pentru clientii care au accesat fonduri europene. Pentru inceput, Agricover Credit va oferi trei tipuri principale de credite in 37 de unitati, in functie de parteneriatul pe care il au fermierii cu grupul Agricover si de destinatia imprumutului, a precizat Liviu Dobre.

Compania are in vedere fermierii cu peste 200-300 de hectare, iar pentru inceput mizeazape 1.500 de fermieri cu care Agricover colaboreaza deja. Dobre nu exclude posibilitatea acordarii de credite si fermierilor cu terenuri mici, insaa spus cafirma nu va acorda credite sub 7.000 euro.

Circa 60-70% din creditele acordate de Agricover vor avea ca sursade finantare bancile cu care grupul colaboreazadeja, precum BRD  SocGen, Alpha Bank, Banca Transilvania si UniCredit. Dobre a precizat, insa, casunt in discutie si cu alte banci mari pentru a incheia parteneriate in acest sens.

Directorul general al grupului Agricover, Robert Arsene, a explicat ca are in vedere o colaborare cu Raiffeisen Bank, in conditiile in care o serie de furnizori ai Agricover sunt actionari la aceastabanca, iar Raiffeisen are experienta in acest domeniu. Arsene a mai spus canu exclude o colaborare cu BCR, desi nu au inceput incadiscutiile.

Liviu Dobre a anuntat capentru creditele destinate capitalului de lucru dobanzile vor fi variabile, insanu a mentionat nivelul acestora in conditiile in care banca centralaa majorat recent dobanda cheie.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos