AG2R mizeaza pe parteneriatul cu sindicatele pe piata pensiilor private

AG2R mizeaza pe parteneriatul cu sindicatele pe piata pensiilor private

AG2R Fond de Pensii, reprezentant in Romania al grupului francez AG2R Prevoyance va activa pe piata pensiilor private obligatorii (Pilonul II). Pentru a se face cunoscuta participantilor la regimul de pensii, societatea poarta discutii cu sindicatele autohtone in vederea incheierii unor parteneriate cu ele. Gilles Sohm, directorul general al companiei a declarat ca pana in

AG2R Fond de Pensii, reprezentant in Romania al grupului francez AG2R Prevoyance va activa pe piata pensiilor private obligatorii (Pilonul II). Pentru a se face cunoscuta participantilor la regimul de pensii, societatea poarta discutii cu sindicatele autohtone in vederea incheierii unor parteneriate cu ele. Gilles Sohm, directorul general al companiei a declarat ca pana in momentul de fata nu a fost finalizat inca niciun parteneriat, fiind inca in negocieri. “In mod firesc, pentru ca asta este natura noastra, lucram la niste parteneriate cu partenerii vietii sociale si economice din Romania. Nu ma voi exprima asupra acestor acorduri atata timp cat ele nu au fost inca semnate, insa suntem pe calea cea buna”, a declarat Gilles Sohm. 

Pentru a se lansa pe Pilonul II, AG2R va investi pentru inceput 8 milioane de euro. La inceput societatea se va concentra pe pensiile obligatorii, apoi in functie de cererile pietei, vor oferi si alte produse de pensii facultative, de asigurari si de economisire salariala. „Produsele urmatoare vor fi dezvoltate la momentul oportun, potrivit cu nevoile salariatilor si companiilor. Pentru moment, ceea ce conteaza, este de a aborda bine sectorul pensiilor Pilonul II, care este esential pentru interesul tarii”, a spus Gilles Sohm.

Romania este prima tara din afara Frantei unde AG2R are o prezenta directa, insa este prezenta ca si partenera a unei companii autohtone in Rusia, Bulgaria, Maroc, Algeria, Grecia, si Vietnam, iar in curand Serbia si China. "Romania este o piata foarte mare, prin importanta sa, dar si prin dinamismul economic al tarii", explicat  Sohm.

AG2R Fond de Pensii isi va atrage clientii prin agenti de marketing si prin brokeri specializati. Reprezentantul societatii de pensii nu dezvaluie numarul agentilor de marketing ce vor fi recrutati, insa spune ca vor fi atrasi suficienti astfel incat compania sa acumuleze cel putin 100.000 de participanti la fondul de pensii, numar care le-ar aduce o cota de piata rezonabila.

Startegia de investitii a companiei va avea la baza tehnica numita ‘strategia de generatii’ practicata si in Franta, ea presupunand asumarea riscului in functie de varsta participantului. "O parte din banii unui participant tanar o investim pe termen lung in instrumente mai sigure, cum ar fi titlurile de stat, iar o parte intr-o zona cu un grad mai mare de risc. Pentru un salariat tanar, investitiile pot fi mai riscante deoarece avem timp sa recuperam eventualele pierderi", a explicat Sohm.

AG2R Prevoyance a fost creata in urma cu de 50 de ani in Franta, de catre reprezentantii angajatorilor si salariatilor, pentru a asigura pensiile complementare obligatorii. In momentul de fata este unul dintre cele mai mari grupuri franceze care activeaza pe piata de asigurari si pensii. In prezent are aproape 5000 de salariati, 5 milioane de participanti, plateste 2,7 milioane de pensii lunar, si administreaza active de 12 miliarde de euro pentru salariatii francezi. 70% din cifra de afaceri, care a fost de 8 miliarde de euro in 2006, este generata de pensii.

„Chiar daca AG2R este nou pentru dumneavoastra, vreau sa va spun ca Romania nu este noua pentru noi”, a incheiat Gilles Sohm.

Cosmin Meleaca

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos