AG2R atrage clienti pentru pensii cu comisioane mai mici

AG2R atrage clienti pentru pensii cu comisioane mai mici

Cartel Alfa, Confederatia Nationala Sindicala, si Ugir, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania au incheiat un parteneriat cu asociatia franceza de mutualitate AG2R, pentru crearea unui fond de pensii administrate privat in serviciul lucratorilor din Romania. In conferinta de presa sustinuta astazi de reprezentantii celor trei institutii, Directorul General al AG2R fond de Pensii, Gilles

Cartel Alfa, Confederatia Nationala Sindicala, si Ugir, Uniunea Generala a Industriasilor din Romania au incheiat un parteneriat cu asociatia franceza de mutualitate AG2R, pentru crearea unui fond de pensii administrate privat in serviciul lucratorilor din Romania. In conferinta de presa sustinuta astazi de reprezentantii celor trei institutii, Directorul General al AG2R fond de Pensii, Gilles Sohm, a declarat ca spera sa atraga in primii trei ani cel putin 300.000 de angajati in Pilonul II, in conditiile in care atat Cartel Alfa, cat si Ugir au declarat ca detin fiecare 1 milion de membri in prezent. Raportat la numarul total estimat al participantilor pe Pilonul II, obiectivul AG2R echivaleaza cu o cota de piata de aproape 10%.

"Suntem de profesie specialisti in pensii private. In Franta, grupul AG2R  Prevoyance a inceput activitatea in anul 1951, in urma unui parteneriat intre sindicate si angajatori. Practic, de aproape 60 de ani, meseria noastra este sa administram fonduri de pensii si sa distribuim pensii", a spus Sohm.

In lupta acerba dintre cei 17 operatori deja existenti pe piata pensiilor private, AG2R garanteaza ca vor fi alaturi de participantii la fond atat pe perioada cotizarii, cat si pe perioada distribuirii pensiilor. Acest criteriu este si cel care l-a convins pe Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, sa se asocieze la compania franceza.

“Am ales AG2R, in primul rand pentru ca poate garanta ca, la sfarsitul perioadei de cotizare, participantii la fond vor primi pensii. In prezent AG2R are 5 milioane de cotizanti si plateste deja pensii pentru alte 2,7 milioane de pensionari di Franta si din alte 70 de tari pentru noi, criteriul esential in alegerea unui fond de administrare cu care sa incheiem un parteneriat a fost garantia securitatii banilor lucratorilor.”, a declarat Hossu.

AG2R fond de Pensii isi propune sa utilizeze un comision mai mic decat plafonul maxim oferit de lege si va mentine comisionul cu 10% mai mic decat plafonul existent in prezent, dar si in conditiiile in care legea va ridica plafonul maxim al comisionului pe parcurs. Comisionul de administrare, dedus din activele fondului, este astfel de 0,045% pe luna, in timp ce plafonul maxim utilizat de celelalte fonduri este de 0,05% pe luna. AG2R Fond de Pensii doreste sa atraga salariatii si prin faptul ca le pune la dispozitie pe toata perioada cotizarii informatii prin intermediul postei, dar si on-line, printr-un sistem cu nume de utilizator si parola prin care  fiecare salariat isi va putea verifica situatia contului personal.

Ugir si Cartel Alfa doresc sa incheie un parteneriat pe termen lung cu compania franceza, iar in viitorul apropiat Ugir va deveni actionar cu 3% la AG2R. AG2R Fond de Pensii va administra fondul privat obligatoriu (Pilonul II) Alfa, cu profil de risc mediu, si va plasa sumele atrase in obligatiuni guvernamentale si municipale – 70%, actiuni listate – 15%, obligatiuni si alte valori mobiliare – 10% si titluri de participare ale fondurilor mutuale – 5%.

Stefania Cojanu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos