Afla cum poti studia pe banii bancilor…

Afla cum poti studia pe banii bancilor…

Vremea studentiei este caracterizata, de cele mai multe ori, de durerea buzunarelor goale. Accesul in lumea celor care aleg sa se dedice studiilor aprofundate este restrictiv, fiind conditionat de pretul acestuia. Exista solutii care pot indeparta bariera financiara din calea drumului spre Master of Business Administration (MBA)? Bancile au dezvoltat programe si produse destinate tinerilor

Vremea studentiei este caracterizata, de cele mai multe ori, de durerea buzunarelor goale. Accesul in lumea celor care aleg sa se dedice studiilor aprofundate este restrictiv, fiind conditionat de pretul acestuia. Exista solutii care pot indeparta bariera financiara din calea drumului spre Master of Business Administration (MBA)? Bancile au dezvoltat programe si produse destinate tinerilor fara venituri, menite sa contribuie la formarea profesionala a acestora. –

Am vazut ca banca poate fi prezenta in viata ta inca din prima zi de viata. Materialul de fata isi propune sa va arate cum te poate ajuta o institutie de credit in timpul studentiei. Cum poate fi banca prietenul tinerilor? Simplu… exista banci care au produse dedicate tinerilor, in special studentilor.

Banca Transilvania iti ofera bursa pe credit si doua carduri!  

Daca esti deja absovent al unei institutii de invatamant superior cu acte in regula (adica diploma) si beneficiezi de o bursa in strainatate, ai posibilitatea sa obtii finantare de la Banca Transilvania. Acest imprumut te poate ajuta in realizarea proiectelor legate de acoperirea cheltuielilor cu plata studiilor sau cheltuieli de transport, cazare, taxe, hrana.

Imprumutul se poate accesa pe o perioada maxima de 5 ani si se pot obtine intre 1.000 si 10.000 de euro (echivalent in lei sau dolari). Dobanzile practicate de banca pentru acest imprumut sunt de 15% pentru unul in lei, 12% pentru euro si 11% pentru dolari. Spre exemplu, un imprumut de maximum 10.000 de euro va avea o rata lunara de aproximativ 220 euro, iar pentru un credit de 5.000 de euro, rata lunara nu sare de 115 euro.

Garantiile (ipoteca pe un imobil sau un depozit colateral) pe care banca le percepe pentru un asemenea credit reprezinta 80% din valoarea creditului la care se adauga dobanda pe 3 luni.

Avantajele creditului de studii:
– avans zero;
– nu se solicita giranti;
– posibilitatea achitarii ratelor direct din contul curent;
– posibilitatea achitarii creditului in avans;
– banca nu percepe comision de rambursare anticiata.

Actele necesare:
– Diploma de licenta;
– Actul care dovedeste acordarea bursei;
– Devizul estimativ al cheltuielilor;
– Adeverinta de venit pentru solicitantul de credit si sotul/sotia acestuia daca este cazul, parinti, rude;
– Declaratia financiara personala privind obtinerea de alte venituri (dupa caz);
– Acceptul institutitei de invatamant din strainatate.

Banca Transilvania are si carduri pentru studenti

Cardurile propuse de banca sunt Euro < 26 si Maestro Direct. Cardul Euro <26 este un card in regim co-branded ce se adreseaza in special studentilor bursieri, deoarece acestia beneficiaza de comision zero la emitere, fata de ceilalti utilizatori (12,5 RON). Dar cardul se adreseaza tuturor tinerilor cu varsta intre 15 si 26 de ani, are utilizare internationala si a fost lansat in parteneriat cu Euro<26 Romania. Cardul este emis sub sigla Visa si este un card de debit cu cont in lei.

Euro<26 Romania este o asociatie non-profit, reprezentanta a organizatiei europene EYCA ( Asociatia Europeana a Cardurilor de Tineret), care functioneaza in 38 tari europene. Cardul EURO<26, emis in colaborare cu Banca Transilvania, va reprezenta
pentru detinatori dovada calitatii de membru asociat EURO<26 si va da dreptul acestora sa beneficieze de toate avantajele, reducerile si facilitatile pe care calitatea de membru al asociatiei le implica.

Dobanda la vedere oferita de banca pentru contul de card este de 0,5% pentru sume cuprinse intre 4,91 RON si 1.000 RON si 1,5 % – pentru sume cuprinse intre 1.000,01 RON si 5.000 RON.

Cardul Maestro Direct este dedicat in special studentilor si doctoranzilor, care obtin burse in euro, deoarece este un cont de card in euro. Contul poate fi alimentat de catre Universitate, de titular sau de imputerniciti, iar clientul retrage euro si face plati in moneda europeana, oriunde in lume.

Ai card BT, ai Internet Banking gratuit

Daca Universitatea detine o conventie de acordare a burselor cu banca, la emiterea cardului nu se mai percepe comisionul de emitere a cardului in valoare de 2 euro. Tot in aceleasi conditii, banca ofera studentilor si serviciul de Internet Banking gratuit, ei putand sa-si vizualizeze conturile in orice moment. Daca exista conventii intre institutiile universitare si banca, cererea de emitere a celor doua carduri se face direct la sediul universitatii.

BRD si-a intensificat prezenta pe “Piata Tinerilor”

O alta banca care se arata interesata de acesta “piata” ce ofera produse tinerilor si in special studentilor este BRD. De altfel, banca a creat un department special pentru a lansa produse sub titulatura “Piata Tinerilor”. BRD are in portofoliu credite pentru studii si carduri dedicate studentilor. Mai precis, studentii au acces la doua tipuri de imprumuturi pentru studii si 2 carduri pentru studenti.

Achiti cu cardurile BRD si beneficiezi de reduceri

Daca esti student sau doctorand ai posibilitatea sa devii independent si sa profiti din plin de serviciile internationale oferite de BRD prin Cardul 10 si BRD – ISIC. Cardul 10 oferit de BRD poate fi primul tau card bancar, daca esti student. Trebuie sa stii ca acest produs iti da posibilitatea sa primesti bursa si contravaloarea abonamentelor direct pe card. In plus acest instrument de plata se poate folosi la achitarea cumparaturilor in toate magazinele unde este afisata sigla Visa, poti sa retragi numerar sau sa-ti platesti factura GSM la toate ATM-urile bancii.

Cel de-al doilea card, BRD – ISIC, este de tip co-branded, emis in lei sub sigla Visa Electron cu utilizare internationala si program de reduceri atasat. Prin acest instrument de plata, studentii isi pot primi bursa sau contravaloarea abonamentelor, pot face retrageri de la ATM-uri sau pot achita facturile la comercianti. Mai mult, prin Cardul BRD- ISIC beneficiezi de peste 1.200 de reduceri in Romania si peste 35.000 in toata lumea la magazine, restaurante, muzee, transport, divertisment sau cazare. Practic acest card este o legitimatie internationala recunoscuta in 113 tari. Cardul iti da posibilitatea de a accesa ofertele speciale ale operatorului TravelMax, cea mai mare baza de date online cu informatii turistice si culturale. Ai acces la Help-Line pentru asistenta gratuita in situatii de urgenta.

Avantajele cardului BRD- ISIC
– comision de interogare sold la ATM: zero
– comision de emitere extras de cont: zero
– comision pentru plata la comercianti: zero
– comision pentru plata facturilor Connex si Orange la ATM-urile BRD: zero
– peste 1.200 de reduceri in diverse locuri, precum: cinematograf (25%); cafenele, magazine electronice – electrocasnice- 5%; cursuri limba engleza- 30% la care se aduga un curs gratuit pentru o alta persoana; diverse CD-uri pentru cultura generala
sau scoala reduse la cu 30%; pentru recreere beneficiezi de oferte reduse la aerobic, fitness sau culturism de 20%, pentru intretinere frumusete, achizitie cosmetice – reducerea este de pana la 50%, iar pentru imbracaminte ai o reducere de 10%; pentru problemele de sanatate cardul iti da posibilitatea sa beneficiezi de reduceri de pana la 30% la cabinete stomatologige sau 20% pentru masaj si reflexoterapie sau 50% pentru servicii de sanatate; reduceri la teatru – intre 15 si 62% sau la restaurantele Pizza Hut – si KFC de 5%;
– plata facturilor la orice operator la ATM-urile bancii;
– BRD iti vireazã gratuit dobanzile direct in contul tau de card;
– BRD-ISIC iti da posibilitatea sa faci transferuri intre conturile de card atat in lei cat si in valuta sau din contul tau de card intr-un cont curent.

Iei Credit 10 de la BRD si nu platesti 2 ani
 
Creditul BRD se adreseaza studentilor si doctoranzilor, celor care au maximum 4 examene nepromovate. Acesta se poate accesa pentru cheltuielile aferente studiilor: cursuri complementare, computere, carti, fara insa a justifica destinatia acestuia.

Prin acest imprumut banca iti acorda intre 500 si 1.000 de euro, echivalent in lei, pe o perioada maxima de 5 ani. Pentru a putea accesa  imprumutul, un student, masterand sau doctorand trebuie sa beneficieze de un girant din familie care sa locuiasca la aceeasi adresa cu acesta. Girantul va aduce o copie dupa carnetul de munca si o adeverinta tip. Pe langa girant, imprumutantul mai semneaza si o polita de asigurare in caz de deces si invaliditate.

Rata lunara la acest tip de credit nu poate depasi 30% din venitul familiei (solicitantului). Dobanda practicata de banca in acest moment este de 19% (variabila). Solicitantul poate accesa creditul daca este in ultimul sau penultrimul an de studiu si poate beneficia de o perioada de gratie maxima de 2 ani, timp in care nu achita nimic.

Printre universitatile partenere acestui program se numara Academia de Studii Economice, Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Politehnica, Universitatea Spiru Haret, Universitatea Titu Maiorescu, etc.

Ai terminat cu studentia? Treci pe Student Plus

Student Plus de la BRD este un credit destinat celor care vor sa-si completeze studiile prin programe post-universitare performante. Daca ai intre 21 si 40 de ani te incadrezi pentru a accesa un astfel de imprumut doar daca ai fost admis in programul de studii post-universitare a unei universitati romanesti agreate de BRD. Printre institutiile universitare partenere se numara Academia de Studii Economice, Academia Nationala de Educatie Fizica si Sport, Universitatea Politehnica, Universitatea Spiru Haret, Universitatea Titu Maiorescu,

Creditul poate fi accesat pe o durata minima de 2 ani si maxima de 5 ani, iar suma obtinuta nu poate depasi 12.000 de euro, echivalent in lei. Daca vrei peste 4.000 de euro va trebui sa aduci o adeverinta care sa ateste veniturile tale. Imprumutul poate fi obtinut numai daca beneficiezi de “ajutorul” girantilor, maximum 3. Si in acest caz, banca va cere incheierea unei polite de asigurare in caz de deces si invaliditate. Perioada de gratie ce poate fi acordata este de pana la 2 ani, iar dobanda variabila este de 19%.

Unde mai poti gasi credite pentru studii?

Banca Comerciala Romana iti ofera Academic Extra/Super BCR, credite destinate studiilor ce pot fi accesate si pentru refinantarea imprumuturilor obtinute de la alte banci. Clientii pot obtine o pre-aprobare si prin telefon, in maximum 30 de minute. Tinerii se pot imprumuta pentru maximum 10 ani si pot obtine de la BCR 30.000 de euro. Creditul poate fi virat in contul institutiei de invatamant. La solicitarea expresa a clientului, banca poate acorda o parte din suma (50%) in numerar, pe card sau cec de calatorie. Dobanda practicata de BCR in acest moment este de 13,5% pentru creditele accesate in euro si 12% pentru cele in lei.

Si Bancpost va poate imprumuta in vederea finantarii studiilor. Creditul se acorda pentru achitarea taxelor de scolarizare cuprinse intr-o forma de invatamant sau perfectionare profesionala. Garantarea creditelor se face cu o polita de asigurare si garantii mobile – autoturisme (numai in completarea altor garanţii); bunuri imobile; depozite in lei si valuta constituite la Bancpost precum si alte garantii agreate de banca.

HVB Bank va poate oferi un credit de studii pentru maximum 10 ani in valoare de minimum 3.000 de euro. Daca suma nu depaseste 10.000 de euro, atunci perioada de acordare nu poate fi mai mare de 5 ani. Acest imprumut il poti accesa daca aduci garantii reale imobiliare si nu numai. Venitul minim pentru a accede la creditul destinat studiilor, este de 600 lei. Dobanda practicata de banca in acest moment este de 9,57% pentru creditul in lei si 8,45% pentru cel in euro.

CEC este o alta institutie care acorda importanta viitorului tinerilor, punand la dispozitia lor un imprumut fara avans, cu o perioada de gratie de pana la 360 zile calendaristice. Creditele CEC va ofera posibilitatea de a acoperi taxele pentru studii prescolare, scolare, liceale, universitare si postuniversitare, fie ca  dumneavoastra sunteti cel care aveti nevoie de sprijin, fie ca este vorba de membrii familiei dumneavoastra sau de alte persoane.

Gabriela Dinu
gabriela.dinu@bankingnews.ro 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos