Afacerile FNGCIMM au crescut anult trecut cu 43%, ajungand la peste 10 milioane lei

Afacerile FNGCIMM au crescut anult trecut cu 43%, ajungand la peste 10 milioane lei

FNGCIMM SA-IFN  si-a sporit cu cu 43% afacerile anul trecut, ajungand la 10.7 milioane lei, fata de 7.5 milioane lei in 2006. Compania a inregistrat la finele anului trecut un profit brut de aproximativ 9.2 milioane lei. "Capacitatea FNGCIMM SA-IFN de a sustine un numar din ce in ce mai mare de intreprinderi mici si

FNGCIMM SA-IFN  si-a sporit cu cu 43% afacerile anul trecut, ajungand la 10.7 milioane lei, fata de 7.5 milioane lei in 2006. Compania a inregistrat la finele anului trecut un profit brut de aproximativ 9.2 milioane lei.

"Capacitatea FNGCIMM SA-IFN de a sustine un numar din ce in ce mai mare de intreprinderi mici si mijlocii in privinta accesului la finantare a crescut si in anul 2007, pe fondul diversificarii produselor si consolidarii retelei teritoriale", se arata int-un comunicat al companiei.

Numarul total de garantii acordate de  FNGCIMM a depasit la sfarsitul anului 2007 cifra de 4.000 de garantii,dublandu-se fata de anul precedent. Valoarea totala a garantiilor acordate a fost de aproximativ 1,2 miliarde lei, pentru credite in valoare de peste 2,3 miliarde lei.La finele anului trecut in portofoliul companieierau in vigoare 2.367 de garantii a caror limita maxima era de aproximativ 721,6 milioane lei.

Si veniturile totale au crescut substantial, depasind valoarea de 42 milioane lei fata de  24 milioane in 2006.

Aceste rezultate s-au bazat pe cresterea increderii sistemului bancar in parteneriatul cu FNGCIMM SA, pe intelegerea avantajelor oferite de accesarea garantiilor Fondului, atat pentru banca cat si pentru IMM, sustin reprezentantii companiei.

Pentru IMM utilizarea garantiei FNGCIMM in completarea garantiilor proprii conduce la cresterea flexibilitatii finantarilor solicitate bancilor si la reducerea costurilor aditionale creditului. In cazul utilizarii garantiilor proprii (mobile sau imobile) ale IMM-ului, costurile aferente garantiilor sunt in medie de aproximativ 2,8% din valoarea creditului – chiar 4% in cazul ipotecilor. Costurile aferente garantiilor oferite de catre FNGCIMM sunt de 1,5 – 2,5%/an. Pentru creditele de co-finantare in cazul Fondurilor Europene comisionul ajunge chiar si la 1%/an, garantiile oferite de catre FNGCIMM venind in intampinarea depasirii barierei impuse de catre UE prin regulamente ce prevad ca bunurile nou achizitionate din fonduri europene nu pot fi gajate in favoarea finantatorilor.

Pentru banca garantia irevocabila si neconditionata ofera cresterea numarului de credite acordate clientilor solvabili, dar cu garantii proprii insuficiente si majorarea volumului creditelor deja acordate unui client solvabil, fara a i se solicita garantii materiale suplimentare. Aceste cresteri sunt posibile prin impartirea riscului de credit intre banca si FNGCIMM SA, Fondul preluand pana la 80% din risc. Garantia Fondului este cea mai lichida garantie, fiind platibila in 15 zile de la initierea procedurii judiciare, fata de min. 2 ani, durata de executare a unei ipoteci, avand conditii de provizionare similare cu ipotecile (deducere 50%).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos