Aegon isi intareste pozitia de piata din Romania prin transferul portofoliilor de asigurari de viata si pensii private ale Eureko

Aegon isi intareste pozitia de piata din Romania prin transferul portofoliilor de asigurari de viata si pensii private ale Eureko

Aegon va prelua portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko din Romania, intarindu-si astfel pozitia de pe piata locala si, implicit, din Europa Centrala si de Est. Compania Eureko este integral detinuta de grupul Achmea. Aegon activeaza in Romania din anul 2007 si are operatiuni si in alte tari din regiune, precum

Aegon va prelua portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko din Romania, intarindu-si astfel pozitia de pe piata locala si, implicit, din Europa Centrala si de Est. Compania Eureko este integral detinuta de grupul Achmea.

Aegon activeaza in Romania din anul 2007 si are operatiuni si in alte tari din regiune, precum Ungaria, Polonia, Cehia si Slovacia. În plus, Aegon si-a anuntat recent intrarea pe piata din Ucraina, prin achizitia companiei de pe locul cinci din aceasta piata.

Tranzactia din Romania va fi cel mai probabil finalizata in a doua jumatate a anului 2013, fiind subiect al aprobarii autoritatii regulatoare din domeniu. Portofoliile de asigurari de viata si pensii private ale Eureko vor fi integrate in operatiunile grupului Aegon din Romania.

În urma tranzactiei, Aegon SAFPAP va deveni al treilea cel mai mare jucator de pe piata locala de pensii private, cu aproximativ 650.000 de membri ai fondului, in timp ce, prin prisma noului portofoliu, compania de asigurari de viata Aegon TUnZ, va deveni unul dintre primii zece jucatori din Romania.

Gábor Kepecs, CEO Aegon in Centrul si Estul Europei si membru al consiliului de administratie al grupului a declarat: “Data fiind cresterea cererii pentru produsele de asigurari de viata si pensii private din Romania si Europa Centrala si de Est, intentionam sa extindem expertiza recunoscuta a Aegon, pentru a raspunde nevoilor in crestere ale pietei. Completarea portofoliilor noastre actuale cu cele de asigurari de viata si pensii ale Eureko va intari semnificativ pozitia de piata a Aegon si capacitatea noastra de a oferi solutii financiare de lunga durata.”

Compania de asigurari de viata din Romania este condusa de doamna Sinziana Maioreanu, in calitate de CEO, in timp ce managementul companiei de pensii private Aegon SAFPAP este asigurat de domnul Marius Ratiu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos