Adrian Vasilescu: Romania nu este atinsa de criza Greciei. De aceea pastram dobanda

Adrian Vasilescu: Romania nu este atinsa de criza Greciei. De aceea pastram dobanda

Romania nu va fi influentata in niciun fel de criza din Grecia, in ciuda faptului ca prima de risc pentru tara noastra a crescut, potrivit lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. "Sigur ca, atunci cand arde undeva in apropiere, toti vecinii intra intr-un fel de alerta. Eu vreau sa subliniez ca nu

Romania nu va fi influentata in niciun fel de criza din Grecia, in ciuda faptului ca prima de risc pentru tara noastra a crescut, potrivit lui Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei. "Sigur ca, atunci cand arde undeva in apropiere, toti vecinii intra intr-un fel de alerta. Eu vreau sa subliniez ca nu avem niciun fel de legatura cu Grecia. Nicio realitate a Romaniei nu seamana cu ce se intampla in Grecia. Acolo sunt lucruri pe terenuri inguste. Nu au nicio alternativa", a precizat Adrian Vasilescu, miercuri.

Potrivit lui Jeffrey Franks, seful misiunii Fondului Monetar International in Romania, prima de risc pentru Romania a crescut din cauza problemelor legate de datorii pe care le are Grecia.

Insa Vasilescu insista ca acest lucru nu va afecta economia Romaniei.

"Ce daca au dus la cresterea primei de risc? Aceasta este absolut facultativa, in primul rand. In al doilea rand, intervine cand institutii din tara noastra, gen Ministerul Finantelor sau chiar institutii private, ies pe piata internationala pentru a face imprumuturi. Aceasta prima de risc s-ar putea sa fie intr-un tabel unde un investitor financiar s-ar putea uita", a explicat consilierul guvernatorului bancii centrale.

El a precizat ca Romania are probleme cu investititorii straini inca din 2009, insa, in acest an, situatia se indreapta.

"2011 e un an in care incep sa se mai redreseze lucrurile. Incep sa apara investitori si ei tind sa se inmulteasca. Am vazut ca sunt foarte multi investitori pe piata valutara, de asta au fost momente cand leul s-a apreciat chiar foarte mult", a adaugat Vasilescu.

Potrivit spuselor sale, o dovada a faptului ca nu vom avea de suferit de pe urma Greciei este si mentinerea ratei dobanzii de politica monetara la 6,25 la suta.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos