Adrian Vasilescu: Razboi intre America si Europa

Adrian Vasilescu: Razboi intre America si Europa

"In primul rand suntem in fata unui razboi, un razboi psihologic, desigur intre America si Uniunea Europeana, acesta-i un lucru clar", a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.  "In acest razboi se trage cu declaratii, trag şi europenii, nu se lasa nici ei mai prejos, dar ofensiva este mai puternica din partea Americii. Aici in

"In primul rand suntem in fata unui razboi, un razboi psihologic, desigur intre America si Uniunea Europeana, acesta-i un lucru clar", a declarat consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu.  "In acest razboi se trage cu declaratii, trag şi europenii, nu se lasa nici ei mai prejos, dar ofensiva este mai puternica din partea Americii. Aici in Europa e o problema in momentul de fata, Uniunea Europeana, ne place, nu ne place, este un sistem şchiop, deci e un sistem cu 27 de tari la care un picior e scurt", a spus Vasilescu.

"Este scurt pentru ca din 27 de tari, politica monetara este unificata la nivelul a 17 tari, 10 tari sunt in afara acestei unificari. in acelaşi timp, este o relatie limpede şi aici nu sunt prea multe lucruri de discutat, nu poti folosi bine politica monetara daca n-ai o corelatie cu politica fiscala, or, politica fiscala este aici de-a lungul şi de-a latul la nivelul tuturor celor 27 de tari, fiecare cu a lui", a precizat oficialul BNR.

"Eu spun ca tarile s-au obişnuit deja sa cedeze suveranitate, cand au cedat moneda au cedat suveranitatea, cand au ajuns sa unifice intr-un fel sistemul de legislatie in sensul ca legislatia oricarei tari trebuie supusa verdictului legislatiei europene, dar apare problema nu de suveranitate e vorba, ci de a ceda prosperitate, aici este marea problema pentru ca sunt foarte tari… foarte multe tari, in special astea mici din Europa", a explicat Adrian Vasilescu.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos