Adrian Vasilescu a explicat mesajul dat de BNR

Adrian Vasilescu a explicat mesajul dat de BNR

Dupa anuntul BNR, de scadere a dobanzii de referinta, Adrian Vasilescu a iesit la declaratii pentru a explica mesajul dat de BNR. "Astazi nu avem deflatie dar vorbim de dezinflatie si asa BNR a redus dobanda. Efectele unei astfel de decizii se vor produce in cateva luni, important este mesajul de incredere si ca indiferent

Dupa anuntul BNR, de scadere a dobanzii de referinta, Adrian Vasilescu a iesit la declaratii pentru a explica mesajul dat de BNR. "Astazi nu avem deflatie dar vorbim de dezinflatie si asa BNR a redus dobanda. Efectele unei astfel de decizii se vor produce in cateva luni, important este mesajul de incredere si ca indiferent de ce se intalmpla in lume, BNR are incredere in dezinflatie. Bancile comericale cu siguranta se vor misca mai repede, chiar daca au grija la ecartul lor, chiar daca vor avea o usoara retinere, piata le va impinge catre acest curs: scaderea dobanzilor in lei."

Acesta a explicat "Problema este foarta simpla: prin noul regulament se vede mesajul: cine este platit in lei – se imprumuta in lei, ca asa este bine, sa evite riscul valutar, mai ales ca sunt vremuri de criza, nici un curs nu este stabil."

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos