Activitatea de creditare se va accelera in toamna

Activitatea de creditare se va accelera in toamna

Activitatea de creditare se va accelera "spre sfarsitul trimestrului III sau la începutul trimestrului IV", a declarat directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, care se asteapta la o crestere a soldului creditului neguvernamental la final de 2009 fata de sfarsitul anului trecut. "Spre finalul trimestrului al treilea sau la începutul trimestrului al patrulea

Activitatea de creditare se va accelera "spre sfarsitul trimestrului III sau la începutul trimestrului IV", a declarat directorul directiei de supraveghere din BNR, Nicolae Cinteza, care se asteapta la o crestere a soldului creditului neguvernamental la final de 2009 fata de sfarsitul anului trecut. "Spre finalul trimestrului al treilea sau la începutul trimestrului al patrulea din acest an vom vedea o activitate de creditare sporita, inclusiv datorita programului Prima Casa. În plus, daca ne uitam la ce se întampla cu dobanzile la depozite, acestea scad, însa dureaza aproximativ 3 luni pana cand aceste modificari sunt transferate si dobanzilor la credite", a spus Nicolae Cinteza, la The Money Channel.

El a afirmat ca se asteapta la un avans al creditului neguvernamental la finalul lui 2009 comparativ cu sfarsitul anului 2008. Volumul creditelor acordate de banci populatiei si firmelor a scazut pentru a doua luna la rand în aprilie, cu 1% fata de luna precedenta, pana la 200,55 miliarde lei (47,9 miliarde euro), iar ritmul anual de crestere a coborat la 18,9%, calculat în termeni nominali, de la 23,1% în martie, potrivit datelor BNR. În martie, creditul neguvernamental scazuse cu 2,1% fata de februarie – luna în care s-a înregistrat un usor avans, în termeni nominali si la valoarea echivalata în lei. Fata de varful atins la finalul lunii februarie, de 206,89 miliarde lei (48,2 miliarde euro), creditul neguvernamental a scazut cu 6,34 miliarde lei în doua luni.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos