Activele totale ale Raiffeisen Bank Romania au urcat cu 40,5% anul trecut, la 4,64 mld. euro

Activele totale ale Raiffeisen Bank Romania au urcat cu 40,5% anul trecut, la 4,64 mld. euro

Raiffeisen Bank Romania avea la finele anului trecut active totale de 4,64 miliarde de euro, in crestere cu 40,5% fata de 2005, pe fondul avansului volumului de credite, a anuntat miercuri Raiffeisen International, actionarul majoritar al institutiei de credit. Banca a raportat un sold al imprumuturilor si avansurilor catre clienti si alte banci, inclusiv tranzactii

Raiffeisen Bank Romania avea la finele anului trecut active totale de 4,64 miliarde de euro, in crestere cu 40,5% fata de 2005, pe fondul avansului volumului de credite, a anuntat miercuri Raiffeisen International, actionarul majoritar al institutiei de credit.

Banca a raportat un sold al imprumuturilor si avansurilor catre clienti si alte banci, inclusiv tranzactii extrabilantiere, de 4,91 miliarde de euro, comparativ cu 3,24 miliarde de euro in 2005, potrivit raportului financiar anual al Raiffeisen International.

Ponderea detinuta de filiala din Romania in imprumuturile totale acordate de Raiffeisen International a urcat astfel de la 6,9% la 7,6%. Venitul net din comisioane a urcat cu 33%. Banca are 2,1 milioane de clienti persoane fizice, 130.000 firme mici si mijlocii si 5.000 de corporatii.

Portofoliul de credite catre clienti individuali ai Raiffeisen Romania s-a dublat anul trecut, la 986 milioane de euro. imprumuturile de valoare mica, principala activitate de creditare, au reprezentat circa 400 de milioane de euro. Creditele ipotecare au crescut la peste 300 de milioane de euro, sustinute si de deschiderea de agentii specializate in finantari imobiliare, incepand cu aprilie 2006.

Depozitele atrase de la persoane fizice au urcat cu 14%, la 705 milioane de euro, cresterea fiind atribuita in proportie de peste 50% activitatii de private banking.

In ceea ce priveste firmele mici si mijlocii, imprumuturile au crescut cu 29%, la 217 milioane de euro, iar depozitele cu 32%, la 461 milioane de euro.

Banca s-a axat in relatia cu firmele mari pe asigurarea tranzitiei catre cerintele UE. imprumuturile acordate companiilor s-au majorat cu 63%, la 1,27 miliarde de euro, iar depozitele au avansat cu 47%, la 1,39 miliarde de euro.

Raiffeisen mentioneaza ca administreaza fonduri de 22 milioane de euro prin Raiffeisen Asset Management, cu o cota de piata de 12%. Firma de brokeraj si investment banking Raiffeisen Capital&Investment a intermediat anul trecut tranzactii de 450 milioane de euro, in crestere cu 25%, si a fost implicata in derularea ofertei publice initiale a Transelectrica.

Grupul austriac a infiintat in Romania un centru regional de plati, programat sa functioneze din acest an, urmand sa gestioneze initial tranzactiile Swift si ulterior activitatea de procesare, de rutare a platilor transfrontaliere si in final toate tranzactiile in Sistemul European Unic de Plati (SEPA).

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos