Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 16% in luna martie pana la 6,7 milioane euro

Activele fondurilor de pensii facultative au crescut cu 16% in luna martie pana la 6,7 milioane euro

Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III) care au demarat activitatea a crescut cu 16,03% in luna martie pana la 24,81 milioane lei (6,7 milioane euro), potrivit datelor publicate miercuri de arbitrul pensiilor private. La data raportarii, erau active sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT

Valoarea activelor nete ale celor sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III) care au demarat activitatea a crescut cu 16,03% in luna martie pana la 24,81 milioane lei (6,7 milioane euro), potrivit datelor publicate miercuri de arbitrul pensiilor private.

La data raportarii, erau active sapte fonduri de pensii facultative (pilonul III): AZT Moderato si AZT Vivace (administrate de Allianz-tiriac Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative), BCR Prudent (administrat de BCR Asigurari de Viata), ING Clasic si ING Optim (administrate de ING Asigurari de Viata), Pensia Mea (administrat de Aviva Asigurari de Viata) si OTP Strateg (administrat de OTP Garancia Asigurari), potrivit Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP).

Numarul total de participanti atrasi de cele sapte fonduri de pensii facultative era de 75.423 la 31 martie, dupa cum arata datele publicate de CSSPP.

AZT Moderato a atras 16,270 de participanti pana  la finalul lunii martie si a ajuns la o valoare a activului net de 4,8 milioane lei, ING Clasic avea 13.446 de participanti si un activ net de 4,07 milioane lei, AZT Vivace – cu un activ net de 2,81 milioane lei si 14.114 participanti, Pensia Mea – 5.771 de participanti, cu un activ de 1,85 milioane lei, iar ING
Optim – cu un activ net de 2,09 milioane lei si 7.756 de participanti. BCR Prudent, cu 17.768 de participanti, a ajuns la un activ net de 9,11milioane lei.

OTP Strateg a facut prima raportare la CSSPP la sfarsitul lunii noiembrie si a afisat un numar de 298 de participanti si un activ net de 53.432 lei.

Cea mai mare crestere fata de luna anterioara a fost inregistrata de ING Optim, ale carui
active nete au sporit cu 30,92%. Activele nete ale AZT Vivace au crescut cu 23,45%, cele ale Pensia Mea au urcat cu 23,58%, OTP Strateg si-a sporit activele cu 22,96%, iar ING Clasic – cu 25,30%. Valoarea activelor nete ale fondului AZT Moderato a urcat cu 19,25% fata de luna precedenta, in timp ce activele nete ale BCR Prudent au crescut cu 5,01%.

CSSPP a mai avizat ca administrator de fonduri de pensii facultative societatea SAI Raiffeisen Asset Management.

Potrivit legislatiei in vigoare, pot contribui la pensiile private facultative salariatii cu varsta de cel mult 52 ani si sase luni. Contributia la pensiile facultative nu poate depasi 15% din salariul brut si este deductibila in limita a 200 euro pe an, pentru angajat din impozitul pe venit, iar pentru angajator din impozitul pe profit.
NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos