Activele fondurilor administrate de RAM, au urcat la 64 mil. lei in 6 luni

La nu mai putin de sase luni de la aparitia pe piata, Raiffeisen Asset Management a devenit cel de-al doilea jucator de pe piata fondurilor mutuale luand in calcul si segmentul fondurile monetare (unde societatea nu activeaza), conform datelor raportate de societatile de administare a investitiilor si publicate de revista on-line Fibiz si de UNOPC.

La nu mai putin de sase luni de la aparitia pe piata, Raiffeisen Asset Management a devenit cel de-al doilea jucator de pe piata fondurilor mutuale luand in calcul si segmentul fondurile monetare (unde societatea nu activeaza), conform datelor raportate de societatile de administare a investitiilor si publicate de revista on-line Fibiz si de UNOPC. In acelasi timp, fondul Raiffeisen Prosper este cel mai mare fond orientat preponderent spre actiuni din Romania.

Valoarea celor doua active administrate de Raiffeisen Asset Management, Raiffeisen Prosper si Raiffeisen Benefit, a ajuns la 64 de milioane lei, in crestere de la 17,6 milioane, cat a reprezentat investitia Raiffeisen Bank in cele doua produse la lansarea acestora, fondurile fiind lansate pe 19 iunie 2006. Numarul total al clientilor acumulat pana acum de Raiffeisen Asset este de 1600.

“Portofoliile pe care le propunem prin cele doua fonduri raspund preferintelor investitorilor, atat din perspectiva randamentelor obtinute cat si al profilului de risc. Suntem singura societate de administrare care investeste si pe piete straine de actiuni, ceea ce permite aceesarea unor randamente convenabile si diminueaza semnificativ riscul produselor noastre comparativ cu alte produse similare care expun investitorii doar la piata romaneasca. Evolutiile de pana acum au confirmat asteptarile noastre si ne-am atins obiectivul de a oferi publicului alternative viabile de plasament si de a avea un aport important la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale din Romania. Pozitiile de frunte detinute de celelalte societati de administrare a investitiilor ale Raiffeisen in Europa Centrala si de Est ne obliga la un efort pe masura” a spus Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

Raiffeisen ocupa pozitii fruntase pe piata investitiilor administrate din regiune. Astfel, Raiffeisen Capital Management este liderul incontestabil al pietei austriece. De asemenea societatile de administrare detinute de Raiffeisen in Slovacia, Croatia, Ungaria se afla printre liderii pietelor in care opereaza.

Raiffeisen Prosper este primul fond de actiuni din Romania dupa activele administrate si de asemenea este primul fond din aceasta categorie care orienteaza o parte din investitii pe pietele externe. Valoarea activelor fondului este de 41.7 milioane RON (12 mil euro echivalent), in crestere de la 7 milioane RON la momentul lansarii. Structura fondului pe clase de active cuprinde o alocare pe actiuni de circa 35-40% pe piata interna si aproximativ 30% pe pietele externe. Alocarea pe obligatiuni a ajuns la 20%, restul portofoliului de aproximativ 10-15% fiind reprezentat de depozite bancare.

Raiffeisen Asset Management administreaza si un fond orientat preponderent spre obligatiuni, Raiffeisen Benefit, ale carui active insumeaza 22 mil RON. Structura fondului pe clase de active este urmatoarea: instrumente cu venit fix reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale in proportie de circa 40% si depozite la banci circa 30%. In scopul cresterii randamentului, aproximativ 20% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos