Activele fondurilor administrate de Raiffeisen au ajuns la 100 mil. lei in noua luni de la lansare

Activele fondurilor administrate de Raiffeisen au ajuns la 100 mil. lei in noua luni de la lansare

Activele fondurilor administrate de Raiffeisen Asset Management (RAM), lansate in luna iunie 2006, au depasit 100 de milioane de lei, in conditiile in care investitia initiala a Raiffeisen Bank a fost de 17,6 milioane de lei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankingNews. Cota de piata a RAM, in functie de subscrierile nete, este

Activele fondurilor administrate de Raiffeisen Asset Management (RAM), lansate in luna iunie 2006, au depasit 100 de milioane de lei, in conditiile in care investitia initiala a Raiffeisen Bank a fost de 17,6 milioane de lei, se arata intr-un comunicat de presa remis BankingNews. Cota de piata a RAM, in functie de subscrierile nete, este de aproximativ 49%, potrivit calculelor companiei efectuate pe baza datelor Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv, se arata intr-un comunicat al RAM. Numarul clientilor RAM este de peste 2.600, comparativ cu 2.200 la inceputul anului.

       

Raiffeisen Prosper, fondul orientat preponderent spre actiuni, are active de peste 64 milioane de lei, comparativ cu sapte milioane de lei, in momentul lansarii. Circa 30-40% din actiuni sunt alocate pe piata interna, iar aproximativ 30% din titluri pe piata externa.
        

De asemenea, fondul a investit 20% din active in obligatiuni, iar restul portofoliului reprezinta depozite bancare.
          

Raiffeisen Benefit, fondul orientat catre obligatiuni are active de peste 31 milioane de lei.
        

Structura activelor cuprinde instrumente cu venit fix reprezentate de obligatiuni corporative, de stat si municipale, in proportie de circa 40% si depozite bancare, cu o pondere de circa 30%. Totodata, aproximativ 10-15% din active au fost investite in actiuni pe piata interna si pana la 10% pe pietele externe.
           

"Rezultatele obtinute pana acum, cresterea veniturilor populatiei si continuarea scaderii dobanzilor bancare ne intaresc asteptarile cu privire la dezvoltarea pietei fondurilor mutuale in Romania, pe care o estimam la 1-2 miliarde euro in urmatorii 3-5 ani" a declarat in comunicat presedintele RAM, Mihail Ion.
 

Pe langa cele doua fonduri de investitii, Raiffeisen Asset Management are in administrare si portofolii individuale, apartinand in principal clientilor institutionali.
        

RAM compania de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen in Romania, a fost infiintata in decembrie 2005 si a lansat in iunie 2006 primele doua fonduri de investitii.
     

Raiffeisen Bank, prezenta in Romania din 1998, a fuzionat in anul 2002 cu Banca Agricola, achizitionata de grupul Raiffeisen de la stat in iulie 2001. Actionarul majoritar al bancii este Raiffeisen International, divizia grupului austriac pentru Europa Centrala si de Est.
     

La finele anului trecut, banca avea active de totale de 4,096 miliarde de euro, in crestere cu 35% fata de 2005, excluzand creditele externalizate.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos