Accidentele de masina dau batai de cap societatilor de asigurari

Accidentele de masina dau batai de cap societatilor de asigurari

Numarul mare de accidente rutiere a facut ca in ulima vreme companiile de asigurari sa-si readapteze strategiile in fata accentuarii ratei daunalitatii. Mai multe cecuri de completat clientilor, mai putin profit. Astfel, mai mult de 164 mil. euro au platit societatile de asigurare in primele sase luni ale anului pentru masini accidentate sau furate. Cauza

Numarul mare de accidente rutiere a facut ca in ulima vreme companiile de asigurari sa-si readapteze strategiile in fata accentuarii ratei daunalitatii. Mai multe cecuri de completat clientilor, mai putin profit. Astfel, mai mult de 164 mil. euro au platit societatile de asigurare in primele sase luni ale anului pentru masini accidentate sau furate. Cauza principala a accidentelor o reprezinta factorul uman: traversarea neregulamentara a pietonilor, viteza excesiva si conducerea imprudenta. …

Cea mai mare pondere a accidentelor rutiere se inregistreaza in timpul zilei, intre orele 06-22 (78%), usor mai ridicata in partea a doua a zilei. In ceea ce priveste zonele cele mai fierbinti din Romania, cu o frecventa mai mare a accidentelor rutiere, se regasesc DN 6, DN 56A, DN 67 si DN 67A. Pentru  anul 2005 a numarul accidentelor usoare (avarii) a crescut pana la aproape 199.000, la care se adauga peste 7.000 evenimente grave, soldate cu pierderi de vieti omenesti.

Analizand datele pare destul de dificil pentru companiile de asigurari sa-si pastreze atat locul pe piata financiara cat si sa obtina o crestere profitabila.

In situatia data, majoritatea reprezentantilor de pe piata asigurarilor autohtone incep sa-si revizuiasa strategiile, alegand in primul rand sa obtina profit si in plan secundar sa obtina o crestere a numarului de clienti. Este de altfel si politica Allianz-Tiriac care se orienteaza in primul rand spre a mentine o linie a profitului ascendenta. In cadrul conferintei de prezentare a realizarilor financiare din 2005 si a rezultatelor preliminare din 2006, Cristian Constantinescu in calitate de directorul general al Allianz-Tiriac Asigurari S.A. a afirmat ca la doi clienti din trei trebuie sa li se plateasca despagubiri, o frecventa a daunelor dubla in comparatie cu celelalte tari din Uniunea Europeana si cu efecte negative subintelese pentru companiile de pe piata. Astfel, atentia Allianz-Tiriac se indreapta exclusiv asupra indicelui calitativ al clientilor potentiali.

 

Allianz-Tiriac va face schimbari majore, inclusiv de retarifare si de centralizare a platii daunelor

 

Cristian Constantinescu a declarat ca, in contextul acestei daunalitati crescute vor fi operate doua schimbari majore, in principal pentru sectorul de asigurari auto. Una este legata de segmentarea portofoliului (evaluare mai riguroasa a riscului individual, tarifare mai corecta). O a doua schimbare vizeaza centralizarea lichidarii daunelor. Astfel se urmareste crearea unui singur centru de plata a daunelor, cel mai probabil in Bucuresti. Prin aceasta masura se spera ca se va avea un mai bun control asupra pretului pieselor si asupra duratei de lichidare. 

Aparuta pe piata asigurarilor din Roamania in august 2000, Allianz-Tiriac reprezinta rezultatul fuziunii companiei ASIT – Asigurari "Ion Tiriac" cu compania germana Allianz Group, fondata in 1890, iar capacitatea Allinaz-Tiriac de a se dezvolta fara a face compromisuri sta la baza succesului pe piata romaneasca.

Subiectul central al conferintei de la sediul de pe Caderea Bastiliei din Bucuresti a fost rezultatul activitatilor companiei pe 2005. Veniturile companiei din activitatea de baza s-au majorat cu 40 milioane de euro, in timp ce randametul capitalurilor proprii a depasit 27%, profitul net regasindu-se in jurul cifrei de 36 milioane RON.

Atentia companiei este indreptata in aceeasi masura spre diversificarea portofoliului asigurarilor de viata, in conditiile in care la ora actuala a crescut atat flexibilitatea ofertei puse la dispozitie de catre Allianz-Tiriac asigurari, cat si interesul potentialilor clienti de a incheia o astfel de asigurare.

Un punct secundar l-a constituit infiintarea pana in primele luni ale anului 2007 a unei alte subsidiare Allianz-Tiriac, si anume Allianz-Tiriac Pensii, concentrata pe sectorul privat al segmentului dedicat pensiilor: "Nu in ultimul rand, ne reconfirmam interesul pentru extinderea activitatilor noastre pe viitoarea piata a fondurilor de pensii administrate privat" a concluzionat Cristian Constantinescu.

 

Ana Zidarescu

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos