credius.ro

ABN Amro si Barclays prezinta detalii legate de fuziune

21 martie 2007

Dupa ce si-au recunoscut la CNN Live intentiile de fuziune, in data de 18 Martie, ABN si Barclays au pus la punct bazele fuziunii: detaliile. Banca rezultata in urma fuziunii dintre ABN Amro si Barclays ar avea un presedinte nominalizat de banca olandeza si directorul general din partea bancii britanice, au anuntat marti cele douainstitutii financiare, citate de Reuters.

Printre obiectivele discutate de reprezentantii celor doua banci se numara listarea noului grup financiar la London Stock Exchange, stabilirea sediului central la Amsterdam si folosirea bancii centrale olandeze ca principala institutie de reglementare.

ABN Amro si concurentul britanic Barclays au anuntat luni seara ca poarta discutii preliminare exclusive privind o posibila fuziune, estimata la 160 miliarde de dolari.
In cazul unei fuziuni, tranzactia ar fi cea mai importanta realizata vreodata in sectorul european al serviciilor financiare. "Aceste discutii sunt rezultatul unor analize atente, pentru a crea un parteneriat cu un grad ridicat de complementaritate", au anuntat ABN si Barclays.

Barclays, a treia mare banca britanica, are o prezenta semnificativa pe pietele din Europa si Asia, iar ABN, principala banca olandeza, detine retele importante de retail in SUA, Brazilia si Italia.

Fuziunea este o optiune potrivita, din punct de vedere strategic si geografic, dar potentialul de realizare a unor sinergii este limitat, astfel ca alte banci ar putea incerca, de asemenea, sa preia ABN Amro.

Mai multe grupuri financiare importante, precum ING, din Olanda, care controleaza 5,5% din drepturile de vot ale ABN Amro, BBVA, din Spania, si BNP Paribas, din Franta, si-au exprimat, direct sau prin intermediari, interesul pentru o fuziune sau pentru preluarea unor active detinute de ABN in strainatate, au declarat, pentru Reuters, surse apropiate situatiei.

ABN a initiat discutiile cu Barclays dupa ce a studiat propunerile prezentate de mai multe banci europene, a afirmat una dintre surse.

Mai multi actionari, inclusiv fondul de hedging TCI, au solicitat bancii olandeze sa ia in considerare optiunea de divizare sau de preluare integrala de catre o alta companie, cu obiectivul de a asigura randamente mai mari pentru investitori, dupa mai multi ani de performante slabe.
 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro