ABN a prelungit negocierile cu Barclays

ABN a prelungit negocierile cu Barclays

ABN Amro a prelungit pana vineri termenul limita pentru negocierile de fuziune cu banca britanica Barclays, dar reprezentantii grupului financiar olandez urmeaza sa se intalneasca cu cei ai Royal Bank of Scotland (RBS), Banco Santander si Fortis pentru a le asculta propunerile, transmite Reuters. Un acord cu Barclays ar putea fi anuntat insa inainte de

ABN Amro a prelungit pana vineri termenul limita pentru negocierile de fuziune cu banca britanica Barclays, dar reprezentantii grupului financiar olandez urmeaza sa se intalneasca cu cei ai Royal Bank of Scotland (RBS), Banco Santander si Fortis pentru a le asculta propunerile, transmite Reuters.

Un acord cu Barclays ar putea fi anuntat insa inainte de noul termen limita, iar surse apropiate situatiei au declarat ca ABN Amro insista pentru majorarea pretului prevazut in oferta de preluare la peste 35 de euro pe actiune.

Unii actionari au exercitat presiuni asupra conducerii ABN Amro pentru a se intalni cu membrii consortiului condus de RBS, iar unele surse au spus ca banca olandeza vrea mai multe detalii legate de planurile acestora, inainte de a le permite accesul la datele financiare.

Autoritatea olandeza de reglementare in domeniul concurentei a anuntat, marti seara, ca investigheaza ABN Amro, ING si Rabobank pentru fixarea preturilor in domeniul creditelor corporatiste, actiune care ar putea complica discutiile in care este implicata ABN.

RBS, banca spaniola Santander si grupul olandezo-belgian Fortis au trimis, saptamana trecuta, o scrisoare conducerii ABN Amro, propunand preluarea grupului.

Barclays este singurul ofertant care beneficiaza de sprijinul conducerii ABN Amro, dar actionarii bancii britanice nu vor ca aceasta sa plateasca un pret prea mare pentru grupul din Olanda.

Potrivit analistilor, Barclays isi poate permite sa plateasca circa 36 de euro pe actiune pentru preluarea ABN Amro, in timp ce consortiul condus de RBS poate oferi aproape 40 de euro pe actiune.

Titlurile ABN Amro au incheiat tranzactiile de miercuri in crestere cu 2,3%, la 36,4 euro pe unitate.

In conditiile in care piata evalueaza grupul olandez la peste 66 de miliarde de euro, achizitia acestuia ar fi cea mai mare preluare bancara din istorie.

Discutiile dintre ABN Amro si Barclays au inceput luna trecuta, dupa ce actionari ai bancii olandeze au propus vanzarea sau divizarea acesteia.

Cele doua banci au convenit deja ca banca rezultata in urma fuziunii sa fie listata la bursa londoneza si sa aiba sediul central la Amsterdam, dar discuta inca probleme majore cum sunt structura corporatista, reducerea costurilor si pretul ofertei.

Un acord cu consortiul condus de RBS ar fi complet diferit si ar avea ca rezultat, mai mult ca sigur, divizarea grupului ABN Amro.

RBS ar cumpara, potrivit unor surse, banca americana de retail LaSalle, divizie a ABN Amro, operatiunile de activitati bancare en gros si majoritatea activitatilor din zona Asiei.

Santander ar obtine diviziile ABN Amro din Brazilia si Italia, iar Fortis divizia de retail bancar din Olanda.

Sursa: Mediafax

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos