A inceput invazia bancilor straine

A inceput invazia bancilor straine

Romanii care considerau ca in prezent sunt prea multe banci pe metru patrat s-au inselat. Nici macar nu s-au stins bine artificiile din noaptea Revelionului 2007, ca previziunile specialistilor privind asaltul bancilor straine dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana incep sa se adevereasca. Astfel, Eurohypo, specializata in finantari imobiliare si de proiecte din sectorul public

Romanii care considerau ca in prezent sunt prea multe banci pe metru patrat s-au inselat. Nici macar nu s-au stins bine artificiile din noaptea Revelionului 2007, ca previziunile specialistilor privind asaltul bancilor straine dupa integrarea Romaniei in Uniunea Europeana incep sa se adevereasca. Astfel, Eurohypo, specializata in finantari imobiliare si de proiecte din sectorul public a anuntat ca va deschide, in perioada imediat urmatoare, un birou de reprezentanta la Bucuresti, pentru consolidarea pozitiei pe piata Europei Centrale si de Est. In aceasta zona, institutia de credit mai are reprezentante in Cehia, Polonia si Ungaria. Banca germana va fi urmata in curand de KBC si Fortis (Belgia), Millenium (Portugalia), Bank of Cyprus si Banca Nationale del Lavoro din Italia.

"Avand in vedere aderarea la Uniunea Europeana, ne-am plasat pe aceasta piata atractiva la momentul oportun. Statutul de membru al UE va imbunatati economia acestui stat. Romania este una din pietele emergente ale Europei Centrale si de Est si a inregistrat in ultimii ani o rata de crestere de circa 5% din PIB, fata de mai putin de 2% cat este in UE", a declarat, intr-un comunicat, presedintele Eurohypo, Bernd Knobloch. Reprezentantii bancii au afirmat ca Romania ofera oportunitati in special in ceea ce priveste investitiile imobiliare, cu rate mari de crestere. Bucurestiul are, in opinia reprezentantilor Eurohypo, cel mai mare potential economic imobiliar, datorita numarului mare de locuitori. Biroul din Capitala va fi condus de Dinu Fulga, fost sef al diviziei de valori imobiliare a HVB Romania.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos