credius.ro

O noua banca pe piata romanesca!

17 iunie 2011

Posta Româna isi face banca si societate de asigurari! Ministrul Comunicatiilor si Societatii Informationale, Valerian Vreme, a declarat azi ca ministerul a elaborat un proiect de hotarâre de guvern prin care vrea sa infiinteze doua noi societați comerciale, SC Banca Poșta Româna SA și SC Asigurari Poșta Româna SA, la care Poșta (al carei director general este ploiesteanul Daniel Neagoe) sa fie acționar 100%.

“In prezent, proiectul de act normativ este in avizare la Ministerul Finantelor Publice, la Ministerul Muncii si la Ministerul Justitiei. Eu sper ca miercurea viitoare sa intre in dezbatere in Guvern”, a declarat vineri Valerian Vreme, intr-o conferinta de presa. Potrivit ministrului Valerian Vreme, activitatea de brokeraj ar putea fi functionala in doua-trei luni, iar banca – in 12 luni. Acesta a precizat totodata ca Posta Româna are suficiente resurse umane pentru a lucra in cele doua companii, urmând a fi angajate si persoane specializate in viitoarea societate bancara.

Compania Posta Româna avea un numar de 11 sucursale specializate (Servicii Integrate, Posta Rapida, Muzeul National Filatelic, Servicii Financiare, Fabrica de Timbre, Transport, IT&C, Imobiliara, Retea Postala, Servicii Postale, Centrul de Perfectionare), iar ministerul a decis sa renunte la sapte din ele. Astfel, susursalele care vor ramâne sunt: Sucursala Servicii Integrate, Sucursala Servicii Financiare, Sucursala Fabrica de Timbre si Muzeul National Filatelic.

Actualele Centre Regionale Retea Postala vor deveni Directii Regionale de Posta, urmând ca la nivelul acestora sa fie preluate activitatile de transport, administrare fond imobiliar, servicii de curierat rapid si IT. Posta Româna SA este o societate comerciala cu capital majoritar de stat, are peste 35.000 angajati si este operatorul national din domeniul serviciilor postale.

Actionarii companiei sunt statul român, reprezentat de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale, care detine 75% din capitalul social, si Fondul Proprietatea, care detine 25% din capitalul social.
 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro