credius.ro

Un nou sef de banca pe piata autohtona

3 martie 2011

Anul 2011 a adus o schimbare la nivelul conducerii Bancii Italo Romena: începand cu luna februarie, Giulio Simonelli a preluat functia de Director General, se arata intr-un comunicat de presa al bancii. Dupa întrunirea Consiliului de Administratie al Bancii Italo Romena din 31 ianuarie 2011, Presedintele Bancii, Franco Antiga, a anuntat preluarea functiei de Director General al Bancii de catre Giulio Simonelli, dupa încheierea mandatului lui Antonio Bianchin, care va ocupa o pozitie importanta în cadrul Grupului Veneto Banca. Presedintele Franco Antiga a dorit sa îi multumeasca acestuia pentru implicarea sa si contributia deosebita la dezvoltarea Bancii Italo Romena, reflectate în rezultatele foarte bune pe care institutia le-a obtinut, în ciuda contextului economic dificil.

“Doresc sa îi multumesc atat în nume propriu, cat si în numele Consiliului de Administratie, directorului Bianchin, pentru implicarea sa constanta de-a lungul celor patru ani de mandat si pentru tenacitatea sa în atingerea obiectivelor stabilite. Sub conducerea acestuia, Banca Italo Romena si-a consolidat pozitia pe piata romaneasca si si-a continuat planul de dezvoltare. Sunt convins ca, prin profesionalismul si experienta sa, Antonio Bianchin va continua sa obtina rezultate remarcabile în noua functie pe care o va avea în cadrul Grupului nostru”, a declarat Franco Antiga, Presedintele Bancii Italo Romena.

Giulio Simonelli, noul Director General al Bancii Italo Romena, are în spate o vasta experienta bancara. El si-a început activitatea în domeniul bancar în anul 1986. Dupa numeroase experiente, în anul 2000 a intrat în Grupul Banca Apulia SPA; în cadrul acestuia, a ocupat diverse functii de coordonare si conducere, ultima fiind cea de Director General al Bancii Apulia, din februarie 2008 pana în 2011, aducandu-si contributia la intrarea acesteia în Grupul Veneto Banca, la începutul lui 2010.

“Sunt onorat sa preiau conducerea Bancii Italo Romena, un exemplu de parteneriat solid între doua tari cu traditie în schimburile nu doar economice, ci si sociale si culturale. Ma bucur sa ma alatur unei comunitati italiane vii si active, care contribuie constant la dezvoltarea acestor relatii. Sub mandatul meu, voi urmari ca Banca sa continue sa îsi desfasoare activitatea în spiritul misiunii pe care o împartaseste cu celelalte banci din grup: aceea de a fi o banca de referinta în teritoriile în care opereaza, furnizand produse si servicii de calitate si generand, printr-o conduita etica si responsabila, valoare în timp pentru clientii, angajatii si actionarii sai”, a declarat Giulio Simonelli, Directorul General al Bancii Italo Romena. Si în anul 2011, Banca Italo Romena îsi va continua procesul de crestere prin deschiderea unei noi agentii în Targu Mures, precum si prin dezvoltarea gamei de produse si servicii, pentru a raspunde într-o maniera eficace exigentelor clientelei.

Despre Banca Italo Romena

Banca Italo Romena a fost înfiintata în anul 1980 si reprezinta un prim exemplu de joint-venture între Italia si Romania în sectorul bancar. Din anul 2000, face parte din Grupul Veneto Banca, care se afla printre primele 12 institutii financiar-bancare din Italia. Din 2001, Banca Italo Romena si-a dezvoltat treptat reteaua teritoriala si portofoliul de clienti. Dintr-o banca orientata, la început, catre segmentul corporate, în special catre societatile italiene, aceasta s-a deschis, cu timpul, si catre societatile romanesti si catre segmentul retail. Sediul central al Bancii Italo Romena se afla la Treviso (Italia), iar în Romania opereaza prin Sucursala Bucuresti, a carei retea cuprinde 22 de agentii, dintre care 5 în Bucuresti si 17 situate în cele mai importante orase.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro