credius.ro

BRD: noul presedinte - director general al bancii va fi Guy Poupet

11 noiembrie 2009

De la 1 ianuarie 2010, BRD – Groupe Société Générale va fi condusa de Guy Poupet, care il va inlocui in functia de Presedinte-Director General pe Patrick Gelin, actualul conducator al bancii, care se va retrage din activitate, a anuntat institutia de credit prin intermediul unui comunicat de presa. Diplomat al Institutului de Studii Politice din Paris si detinator al unei licente in drept public, Guy Poupet are 57 de ani si lucreaza in cadrul Grupului Société Générale din anul 1975. Si-a inceput cariera ca inspector, iar apoi, din 1983, a ocupat pozitii de top management in filialele grupului din Argentina (director general adjunct al Banco Supervielle), Senegal (director general al Société Générale de Banque en Senegal), Cehia (vice-presedinte si director general adjunct al Komerčni Banka) si Egipt (vicepresedinte si director general al National Société Générale Bank).

Guy Poupet va conduce atat structura de decizie executiva a bancii - Comitetul de Directie -, din care fac parte si Directorii Generali Adjuncti Petre Bunescu, Sorin-Mihai Popa, Hervé Barbazange si Claudiu Cercel, cat si Consiliul de Administratie. Preluarea noilor responsabilitati va figura pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Actionarilor BRD-Groupe Société Générale din data de 14 decembrie, care va vota alegerea in functia de administrator a lui Guy Poupet pentru un mandat de 4 ani, incepand cu data de 1 ianuarie 2010.

In varsta de 64 de ani, Patrick Gelin lucreaza la Société Générale din anul 1970, ocupand functii de conducere atat in reteaua franceza a bancii, cat si in cea internationala. Patrick Gelin a fost intre 1979 si 1983 seful Departamentului Sindicalizari din centrala Société Générale. Din 1983 pana in 1986 a fost Commercial Manager al SG Londra, iar din 1986 pana in 1989 a condus Société Générale Olanda, in calitate de Director General.

Din 1989 pana in 1998 a condus Grupul de agentii din Haut de Seine, precum si Grupul de agentii pentru clientela corporate din Paris. In 1998, Patrick Gelin a fost numit Director General al Société Générale Marea Britanie, iar din aprilie 2001 conduce BRD in calitate de Director General, functie pe care o cumuleaza in octombrie 2004 cu cea de Presedinte al Consiliului de Administratie. In acest interval, banca si-a dublat numarul clientilor si al salariatilor, a deschis peste 700 de unitati noi si si-a majorat profitul net de peste 9 ori.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro