credius.ro

Campionii restantelor la credite sunt in centrul si sud-estul tarii

2 iunie 2009

Bancherii sunt ingrijorati de situatia judetelor din centrul si sud-estul tarii, unde puterea economica mai mica a clientilor incepe sa se reflecte in cresterea puternica a restantelor, care ajung sa depaseasca si 5% din totalul creditelor acordate.

Potrivit unui studiu publicat de Ziarul Financiar, judetul Salaj se afla pe prima pozitie in topul judetelor cu cea mai ridicata rata a creditelor restante, valoarea acestora fiind de 5,35% din totalul creditelor contractate. Conform studiului, la sfarsitul lunii aprilie, in judetul Salaj suma totala datorata bancilor era de 114 milioane lei, in scadere cu 12,3% fata de nivelul inregistrat in luna precedenta.

Locurile doi si trei sunt ocupate de judetele Ialomita si Bistrita-Nasaud, acesta din urma avand o rata a imprumuturilor restante de 4,69% din soldul total al creditelor. Rata creditelor restante din judet a urcat cu 9,2% fata de luna martie, de la 105 mil. lei la peste 115 mil. lei, in timp ce soldul total al creditelor a scazut cu 1,2%.

Pozitia a cincea in clasamentul intocmit de ZF a creditelor restante este ocupata de judetul Olt, cu un nivel similar celui inregistrat in judetul Calarasi. In Olt, imprumuturile restante se ridicau, la sfarsitul lunii aprilie, la 90,4 mil. lei, in crestere fata de 83,8 mil. lei in martie.

In opozitie, in topul judetelor "bun-platnice", pe prima pozitie se situeaza judetul Tulcea, cu o rata a restantelor de 0,97%, urmat de Cluj si Buzau. Bucurestiul detine o pozitie de mijloc, avand o rata a restantelor de 2,42%.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro