credius.ro

Concurenta bancilor cu program prelungit

30 mai 2008

Programul de lucru al bancilor, care se intinde in cele mai fericite cazuri pana la ora 18.00, nu le permite tuturor clientilor contactul permanent si confortabil cu institutiile de credit. Nu putini sunt romanii care se invoiesc ziua de la servici pentru a merge la banca, in cazul in care doresc sa-si achite o rata sau vor sa contracteze un credit. Mai multe banci au sesizat aceasta problema si - conformandu-se situatiei - au decis inaugurarea de agentii in cadrul supermarket-urilor sau mall-urilor. Cele mai active banci din acest punct de vedere sunt BRD, BCR, Raiffeisen Bank, Alpha Bank si UniCredit Tiriac Bank. Unitatile bancare aparute in Cora, Carrefour, Praktiker, Selgros, Auchan, Metro si alte supermarket-uri sau mall-uri din toata tara sunt deschise cel putin pana la ora 20.00. Mai mult, aceste agentii au program cu publicul si in zilele de week-end. 

BRD detine cele mai multe agentii cu program prelungit

BRD dispune de departe cea mai mare retea de agentii cu program prelungit, cele 50 de unitati fiind distribuite in magazinele Carrefour din toata tara (Bucuresti - 3, Ploiesti, Brasov, Iasi, Cluj, Braila si Suceava), magazinele Auchan (Bucuresti, Pitesti, Tg. Mures), magazinele Kaufland din toata tara (31) si Cora Lujerului din Bucuresti. Pe langa aceste agentii bancare din cadrul supermarketurilor, BRD se mai bazeaza si pe alte unitati deschise in mall-uri (Baneasa Shopping City, Jolie Ville Baneasa, Euromall Pitesti, Mercur Mall Ploiesti). Toate aceste sucursale isi desfasoara programul de lucru in functie de cel al locatiei.

"BRD are 48 de agentii in hypermarketurile din toata tara plus o agentie automata BRD 24h din Bucuresti, adica un total de 49 de agentii cu program prelungit sau chiar permanent (in cazul agentiei BRD 24h). In plus, mai exista o casa de schimb valutar pe aeroportul Henri Coanda, care are de asemenea program prelungit. Astfel, rezulta un total de 50 de unitati bancare cu program prelungit.", ne-a precizat Traian Traicu, purtatorul de cuvant al bancii franceze.

BCR are orar special in mai multe resedinte de judet

BCR are mai multe unitati bancare deschise in diverse centre comerciale din Bucuresti si din unele resedinte de judet – Alba Iulia, Brasov, Cluj-Napoca, Iasi, Timisoara, Ramnicu Valcea etc. "Aceste unitati sunt la dispozitia clientilor potrivit programului stabilit cu centrele comerciale in care functioneaza. Se deschid de regula la ora 09.00 sau 10.00 dimineata si se inchid la ore diferite, intre 18.00 si 22.00. Majoritatea sunt deschise si sambata, dupa acelasi program, iar unele isi servesc clientii si duminica (Mall Plaza Bucuresti, Cora Bucuresti, Iulius Mall, Polus – Cluj-Napoca, Ampoi – Alba Iulia)", ne-a declarat Corneliu Cojocaru, directorul Directiei Comunicare al BCR.

UniCredit Tiriac Bank mizeaza pe Metro

UniCredit Tiriac Bank este prezenta in toate cele 24 de magazine Metro, distribuite in toata tara. Programul agentiilor UniCredit Tiriac Bank din aceste hypermarketuri Metro e urmatorul: 6.00-21.00 (Luni-Sambata) si 8.00-22.00 (Duminica). In agentii se pot face operatiuni la casierie (ordine de plata, plati rate credit, schimburi valutare), se pot solicita si acorda credite, se poate oferi consultanta pentru produse si servicii etc. UniCredit Tiriac Bank mai dispune de o sucursala speciala, amplasata in Magazinul Unirea, care functioneaza dupa un program de lucru prelungir" de luni pana vineri intre orele 09.00 si 20.00, iar sambata intre 09.00 si 18.00.

Alpha Bank a implementat un nou concept de agentie

In toamna anul trecut, Alpha Bank Romania a implementat un concept nou de magazin bancar plasat in mall-uri sau alte zone cu trafic intens. Noile unitati Alpha Point dotate cu tehnologie moderna, sunt proiectate pentru a raspunde nevoii de servicii bancare a persoanelor fizice, oferind produse de creditare si de economisire, deschidere de conturi curente, abonare la Alpha Click, serviciul de Internet Banking, precum si alte operatiuni bancare si consultanta de specialitate.

"Alpha Point este un concept implementat si experimentat de Alpha Bank Group exclusiv in Romania", declara in octombrie 2007 Sergiu Oprescu, Presedintele Executiv Alpha Bank Romania. "Noile unitati sunt flexibile si inovatoare, in concordanta cu valorile brandului. Cu Alpha Point venim in intampinarea clientilor nostri, asigurandu-le proximitatea si oferindu-le confortul dorit. Ne-am urmat clientii, am venit aproape de ei, acolo unde se simt cel mai confortabil in calitate de consumator".

Pana in prezent au fost deschise 9 unitati Alpha Point in Bucuresti (City Mall si Feeria), Timisoara (Iulius Mall), Constanta (Tomis Mall), Baia Mare (Maramures Shop), Cluj Napoca (Iulius Mall), Pitesti (Euro Mall), Targu-Mures (Retail Parc) si Galati (Modern Grand Center). Aceste agentii sunt deschise zilnic, de luni pana duminica, de la ora 10.00 la 20.30.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro