credius.ro

Dobanzi in crestere la depozite in aceasta toamna

26 noiembrie 2007

Sfarsitul acestei toamne este unul caracterizat de cresterea dobanzilor pentru produsele de economisire. Startul a fost dat in urma cu doua luni de catre cel mai mare jucator de pe piata, BCR. Banca a decis sa majoreze cu pana la 0,5 puncte procentuale dobanzile la produsele de economisire, fiind urmata de catre alti jucatori.

Cea mai recenta miscare de acest fel vine din partea Bancii Romaneasti, care a modificat de astazi dobanzile pentru depozitele la termen in lei, euro, franci elvetieni si lire sterline, constituite de persoanele fizice si juridice. Banca plateste dobanzi cuprinse intre 6,9% si 8% pe an pentru depozitele constituite in lei, in functie de scadenta. Pentru depozitele depuse pe 12 luni, grecii de la Banca Romaneasca platesc cea mai mare dobanda, de 8%. La depozitele in euro pe o perioada de 3 luni, dobanda a crescut cu 0,3 puncte procentuale pana la 4,3%, iar pentru depozitele pe 12 luni aceasta este de 4,4%.

Majorarea este semnificativa in cazul depozitelor in lire sterline, constituind aproape 2 %. Pentru depozitele constituite la 3 luni, dobanda a urcat pana la 5,5%, iar pentru cele la 12 luni au crescut cu 1,5%, ajungand sa fie 5,75%. In cazul depozitelor in franci elvetieni dobanzile au crescut cu peste un punct procentual, pana la 2,6%, pentru depozitele constituite pe o perioada de 12 luni. Dobanzile stabilite de banca sunt fixe pe toata durata depozitului.

La OTP puteti beneficia de dobanzi avantajoase la plasamentele pe o perioda de 4 luni. Astfel, in primele doua luni de constituire a depozitului banca ofera dobanzi de 8% pe an, iar in urmatoarele doua luni dobanda este de 7,5% pe an. In cazul economisirilor in euro banca ofera o dobanda de 4,55% pe an in primele doua luni si 4,25% pe an ulterior. Totodata, Bancpost bonifica depozitele constituite pe o perioada de trei luni, cu o dobanda fixa de 8%. Suma minima pentru constituirea unui astfel de depozit este de 500 de lei, iar plafonul maxim este egal cu echivalentul a 300.000 euro.

O alta banca care a majorat dobanzile la produsele de economisire este Banca  Transilvania. Banca a majorat cu pana un punct procentual dobanzile la depozitele in lei, atat pentru persoanele fizice, cat si cele juridice, iar pentru depozitul Kid Cont in lei cu 0,75%. Pentru depozitul clasic la o luna dobanda anuala a urcat 0,5 puncte procentuale pana la 7% pe an. Pentru depozitele clasice la 3, 6, 9 sau 12 luni, dobanzile anuale au urcat de la 6,5% pana la 7,50%. Dobanda pentru depozitele de tip revolving a urcat tot cu 1%, pana la un nivel de 7,25%, caruia i se adauga dobanda la vedere.

Cei  interesati sa economiseasca la BCR au posibilitatea de a beneficia de dobanzi cu pana la 0,5% mai mari pentru depozitele in euro pe 6 si 12 luni, precum si pentru contul de economii Maxicont BCR, in lei si euro. Dobanzile variaza in functie de suma economista. Astfel, pentru depozitele pe 6 luni banca plateste acum dobanzi incepand de la 3,5% pe an, cu 0,4 puncte procentuale mai mari decat pana acum, Pentru depozite mai mari de 25.000 de euro, BCR ofera cea mai mare dobanda, in marime de 4% pe an. Pentru depozitele constiuite in euro pe o perioada de 12 luni, cu plata dobanzii la scadenta, dobanda este de 3,75% pentru sumele de pana la 10.000,  iar in cazul sumelor mai mari de 25.000 euro aceasta este de 4,3%.
 
Banca majoreaza cu aproximativ 1,5 puncte procentuale dobanda la contul de economii Maxicont,  pana la 3,25%, pentru sumele de peste 1.000 euro. BCR bonifica si dobanzile la economiile pastrate in lei, in functie de suma pe care clientul o are in contul curent. De exemplu, in cazul sumelor cuprinse intre 500 si 2.500 lei dobanda creste de la 4,3% la 6% pe an.

Ludmila Tcacenco

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro