credius.ro

Raiffeisen alearga vara aceasta dupa euro

29 iunie 2007

Austriecii de la Raiffeisen Bank vor in aceasta vara sa atraga disponibilitatile romanilor in valuta, oferind cea mai mare dobanda pentru economiile in euro mai mari de 5.000 de euro. Banca ofera o dobanda fixa de 5%/an pentru depozitele in euro pe termen de 3 luni mai mari de 5.000 euro, constituite in perioada 25 iunie – 15 august 2007. In cadrul acestei promotii, Raiffeisen aproape a dublat dobanda pe care o practica in mod normal la depozitele in euro pe transe valorice. In mod normal, pentru sume mai mari de 5.000 euro, dobanda la depozitele in euro la 3 luni era de 2,60%. Aceasta promotie este valabila numai pentru persoanele fizice, nu si pentru cele juridice, unde dobanda a ramas nechimbata, de 2,5%.

Oferta s-ar putea dovedi „de nerefuzat” pentru cei care vor sa-si plaseze in depozite economiile in euro. Valoarea dobanzii de 5% depaseste considerabil cea mai buna oferta de pana acum pentru depozitele in euro pe 3 luni: Libra Bank, 4,25%/an. Majoritatea ofertele bancilor pentru depozitele in euro constituite pe 3 luni se situeaza sub valoarea de 4%, variind in intervalul 3-4%. Alte doua banci, Banca Transilvania si Credit Europe Bank ofera o dobanda de 4% pentru depozite pe 3 luni in euro.

Creste lenta a depozitelor in valuta

Ritmul de crestere al depozitelor in valuta constituite de populatie s-a mentinut aproape constant in primavara. Din martie, cresterea anualizata a economiilor in valuta ale romanilor (exprimata in euro) se mentine la valori putin peste 50%, dupa ce avansase accelerat de la jumatatea anului trecut. Pentru mai, valoarea acesteia este de 50,6%, in timp ce in martie depozitele in valuta ale populatiei urcasera cu 50,1% fata de perioada anterioara din 2006. Cresterea lunara din mai a depozitelor in valuta (exprima in lei) a fost de 1,1%.

Bogdan Popescu

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro