credius.ro

La Banca Transilvania, timpul face toti banii

28 iunie 2007

Banca Transilvania a identificat doua nevoi majore ale unei companii: finantarea proiectelor si o perioada de timp in care sa nu plateasca nimic. Pentru a sustine activitatea intreprinzatorilor mici si mijlocii, banca de la Cluj a lansat cel de-al zecelea produs ghidandu-se dupa acest algoritm. Asa s-a nascut un credit de nevoi nenominalizate, garantat cu ipoteca, cu o perioada de rambursare maxima de 15 ani, care beneficiaza de 3 ani de gratie. Practic, firma poate folosi banii imprumutati fara sa explice bancii fezabilitatea proiectului, avand avantajul ca timp de trei ani scapa de corvoada ratelor, timp berechet pentru ca business-ul sa creasca, resimtind beneficiile investitiei.

"Ne aflam in al treilea an consecutiv in care banca lanseaza pe piata, la fiecare trei luni, cate un produs pentru intreprinzatorii locali. Toate aceste produse dedicate au fost create impreuna cu clientii sai, tinandu-se cont de sugestiile si de nevoile acestora. 3 ANI DE GRATIE exista pentru ca orice om de afaceri isi doreste si imprumut de timp, pe langa bani", a precizat Ionut Patrahau, directorul general adjunct al Bancii Transilvania. In opinia sa, principalul avantaj al creditului este faptul ca, timp de trei ani, clientul nu trebuie sa ramburseze nimic bancii nimic din suma imprumutata, mai mult decat atat in primul an nu plateste nici macar dobanda. Astfel, in primele 12 luni, firmele beneficiare ale acestui produs au posibilitatea de a nu plati nici o suma din surse proprii, iar in urmatoarele 24 de luni se va achita lunar doar dobanda, nefiind necesara, in acest timp, rambursarea creditului. Prin aceste facilitati se elibereaza resurse suplimentare pentru dezvoltarea afacerii.

Valoarea creditului poate fi de maximum 75% din valoarea imobilului constituit ca si garantie, dar nu poate depasi 200.000 euro. Costul imprumutului este reprezentat de o dobanda de 11,5% pentru euro si 12,5% pentru euro si un comision de acordare de 2%. Ionut Patrahau considera ca noul produs va fi bine primit de clienti, anticipand ca banca va finanta aproximativ 1.000 de intreprinzatori pana la finalul anului. 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro