credius.ro

Horoscopul bancherilor pe 2007

17 ianuarie 2007

Publicatia BankingNews va prezinta cea de-a doua parte a materialului "2007, elemente de prognoza astrologica bancara", realizat de astrologul Gheorghita Coser. Daca ieri am dat publicitatii cateva caracteristici ale drumului pe care-l vor parcurge in acest an bancile din Romania (click aici), in expunerea de astazi actorii principali sunt bancherii. Astfel, vom afla cum se anunta a fi anul 2007 pentru bancherii din toate zodiile.

2007, elemente de prognoza astrologica bancara (II)

* Analiza realizata de astrologul Gheorghita Coser *

Pentru ca "Omul este masura tuturor lucrurilor" (Protagoras) am putea cauta in predispozitiile astrale ale lui 2007 trasaturi de caracter, stimulate de influxul planetelor, si tendinte, incurajate de constelatii, ce se vor regasi, cumulate cu predispozitiile generale ale anului, in trasaturile institutiilor. Pentru ca anul, la acest capitol, debuteaza cu stangul, tendintele interioare ale oamenilor in aceasta perioada se vor axa pe dorinta de stabilitate financiara, detinerea de valori perene si mai putin pe cultivarea curajului de a investi, de a inmulti o valoare, de a o pune la dispozitia unui specialist/investitor. Aceasta inhibitie va afecta toate zodiile, indiferent de nivel de pregatire sau semn de generatie. Conjunctia Soare-Mercur, din 7 ianuarie, pare sa dea tonul acestei restrictii volitive, aducand, ca motivatii, frici din trecut, esecuri parcurse nu cu mult timp in urma. Luna februarie va aduce un marcaj pe zodia Pesti si o conjunctie Soare-Neptun, prea emotionala, orientand sentimentele spre ireal, fantastic, aspect ce se va continua si in lunile martie si aprilie, cand greseli fatale ne vor curta, tentand mintea cu indrazneala, teribilism, supraapreciere. Curajul este gresit inteles, iar planurile se vor sprijini doar pe sperante. Femeile isi vor disputa un teritoriu nepotrivit statutului, varstei si pregatirii lor, alegandu-si activitati care le vor suprasolicita si, in final, le vor dezavantaja.

Luna mai aduce o liniste aparenta. Vom descoperi indulgenta fata de sine, placerea de a atrage atentia, de a demonstra abilitatile personale, la inceput, in mod tragic, impresionand prin efort, suferinta, volum de munca, pentru ca, in luna iunie, atitudinea sa se schimbe brusc spre indrazneala. Luna iulie este o luna a acumularilor, a consolidarii efortului facut in prima jumatate a anului. Nu va fi timp de analiza, ci doar de o simpla diseminare, unde, printre rezultate, fiecare va descoperi incurajari realiste, aprecieri sincere din partea celorlalti, gasind astfel puterea de a identifica preocuparea cea mai valoroasa, cea mai profitabila, pentru a ajuta mintea sa supravietuieasca furtunii agresive din luna august. Vara va fi inselatoare, dar dispusa sa ofere celui care participa la un plan de lucru, nu celui care il determina, sa se bucure de viata. Septembrie aduce o liniste stranie. Dispare, pentru o clipa, stresul de fond si ne auzim vocea propriilor ganduri. Este prilejul unei autocritici si moment favorabil pentru elaborarea unor obiective ce se vor derula in urmatorii 2-3 ani. In functie de aceste planuri, ultimele luni ale anului vin cu solutii complexe, versiuni ale proiectului initial, foarte variate si personale, creand deziluzii sectoarelor dominate de nesiguranta, teama sau in cele unde a fost inregistrata o risipa de energie si valori. Finalul anului declanseaza, prin conjunctia Jupiter-Pluton, un bilant spontan, firesc. Abia acum ne vin, de la sine, solutii la problemele ce s-au derulat, in cascade, pe tot parcurul anului. Ne vom trezi spunand: "Eh, daca as fi stiu atunci!" si-i vom auzi si pe cei din jurul nostru spunand acelasi lucru.

Berbecul si Balanta (Bogdan Baltazar) au un inceput de an dinamic. Gandesc mult, isi fac planuri si vor ca in 2007 sa-si foloseasca banii, valorile materiale, asa cum nu au facut-o niciodata. La inceput au o sustinere verbala, gratuita, din partea celor vizati sa le ofere sprijin, dar, mai tarziu, va trebui sa plateasca acest serviciu. Li se vor parea mai bune solutiile spontane, decat cele analizate in prealabil. In cea mai mare parte a anului se grabesc si cauta in permanenta un sprijin in cei din jurul lor. Sunt valorosi in situatii de criza sau pentru a sustine o cauza in care nu cred. Se vor implica furtunos in divergente si isi pregatesc in permanenta un atac pentru care nu vor mai avea disponibilitatea sau suficienta energie in a-l finaliza. Un manager de pe aceasta axa are acum nevoie de planuri mici si multiple. Nu evalueaza bine oportunitatile si nici nu le poate vedea perspectiva. Au insa o deschidere spre cercetare. Vor fi neobositi in a cauta solutii si multe dintre ele vor fi bune, dar va fi nevoie, intotdeauna, de altcineva care sa le aprecieze si sa le puna in practica.

Taurul si Scorpionul vor face aliante pe frica de a nu pierde controlul. Pentru ei anul este plin de sperante, iar planurile lor se schimba des. Relatiile sunt puternice cu subalternii directi, pot aparea chiar conflicte cu acestia, ce vin din proiectii negative pe care nativii din semnele indicate le fac asupra celor din jur. Simt ca, acum, au o putere speciala, dar nu sunt in stare sa o identifice si vor fi interesati de toate metodele de a redescoperi sursa de vitalitate ce i-au facut celebri. Se tem de batranete, moarte si furt. Prin urmare tot ceea ce este sigur, inchis, vigilent le atrage atentia si ii incita. Sunt buni in a stabiliza valori si a trasa sarcini ce ii vor pune in valoare pe cei din jur. Vor fi, deopotriva, iubiti si temuti, dar ei nu se vor sti sa se bucure de toate acestea. Izolarea ii tenteaza si linistea, dorinta de sanatate, vitalitate, le vor crea nostalgii puternice, datorita carora pot deveni patetici. Slabiciunea cea mai mare este chiar dorinta lor stranie de bine. Solutiile pe care le dau pot fi geniale, dar modul in care ei transfera aceste valori, din sectorul particular in cel social, va veni din disperarea de a scapa de o tensiune, de a grabi timpul si a ajunge la clipa in care se vor opri si vor contempla edificiul pe care l-au construit.

Gemenii (Misu Negritoiu - ING Bank) si Sagetatorii (Patrick Gelin - BRD,  Ionut Patrahau - Banca Transilvania), dintre toate semnele, atrag cel mai usor atentia, iar valorile lor tenteaza prin caracterul personal, persuasiv, din care se va intelege ca totul se vinde, totul se compara. Acesti nativi au in 2007 o viata foarte intensa, agitata, complicata. Uita de ei si se bucura ca gestioneaza valori, fara sa-i intereseze catusi de putin de strategie sau principii. Pentru ei actiunea este totul, iar efortul de a se ridica ii poate face sa renunte pe loc la zambete si conveniente si sa devina vanitosi, razbunatori, machiavelici. Daca gemenii vor fi capabili de mari performante in materie de mobilitate si expunere, sagetatorii vin si ofera solutii si metode vitale, ca si cum ar detine secretul fericirii. Ei chiar aduc fericirea in mediul in care traiesc si nu se tem sa se expuna mai mult decat au facut-o pana acum. Se simt ajutati si chiar sunt, pentru ca Jupiter, trecand prin domiciliu (Sagetator), ii ajuta.

Racul (Robert Rekkers - Banca Transilvania) si Capricornul (Steven Van Groningen - Raiffeisen Bank) au anul acesta obsesia valorile personale construite pe merite proprii si nu prin sprijin din partea altora. Se vor preocupa de meserii, de calificari/opotunitati  noi si vor fi interesati sa-si mareasca volumul de cunostinte, uitand de visele frumoase ale vietii cu care isi umpleau sufletul de metafore si personificari ale propriilor sperante. Muncesc din greu, dar le este greu sa integreaze acest aspect in viata personala. Alegerile sunt delicate, iar sansa de a avea coexista cu disperarea de a renunta, din nou, la ceva personal. Deplasarile sunt esentiale pentru ei si de aici le vin, anul acesta, rezultatele cele mai bune. Desi deplasarile le vor face cu o acuta senzatie de efort, Racul si Capricornul vor fi, in 2007, un ideal element de legatura intre persoane, institutii, valori. Observa bine pentru altii, aleg bine pentru mersul si strategia proiectelor in care sunt implicati, dar nu vor dori sa inlocuiasca metoda, ci sa o corecteze. Sunt inspirati de vointa si dinamismul celor din jur si vor prefera locurile aglomerate, tocmai pentru a gasi, in exterior, o consonanta a zgomotului interior. Vor fi in permanenta pregatiti cu o informatie si vor dori sa-si completeze orice deficit. Este un an bun pentru acumulari si studii, pentru a invata concret o metoda sau, in general, cum sa traiasca.

Leul (Nicolae Danila - BCR) si Varsatorul vor dori sa reproduca metode straine, sa atraga in cercul lor talente care sa le valorizeze mediul in care traiesc sau pe care il coordoneaza. Vor parea sentimentali pentru ca, acum, vor prefera in jurul lor oameni cu o componenta afectiva evidenta, dar, in realitate, tot acest teatru se va sprijini pe o prospectare inteligenta a anturajului si, evident, pe ambiatia lor totala si absoluta. In viata personala simt ca-i lasa puterile si vor cauta sa compenseze acest deficit cu succese sociale marete. Daca ne gandim la Saturn si Neptun, care se gasesc pe aceasta axa, atunci intelegem amplitudinea conflictelor la care sunt predispusi, dar si "sansa inocenta" de trai anul acesta esecul vietii lor. Esecul va veni printr-o sinceritate selectiva care le va complica universul interior atat de mult incat vor dori retragerea in momentul cel mai nepotrivit, gandindu-se ca se vor retrage in culmea gloriei si, deci, esecul nu va fi chiar atat de evident. Cand vor fi tristi ii vor acuza pe ceilalti de tristete, apatie, cand sunt agresivi se vor simti victimizati, iar cand vor esua, intotdeauna cei din jur vor fi vinovati si, deci, acuzati. Talentul lor va fi acela de a insufla puterea de a-i implica pe ceilalti in planurile sale, de a mobiliza in a atinge o tinta. Anul acesta au o adevarata reprezentatie de forta. Se va trai greu in prejma acestor oameni, mai ales cand vor esua. Vor considera ca afacerile lor reprezinta o arta, iar castigul fara strategie sunt pentru saraci.

Fecioara (Sorin Mihai Popa - BRD) si Pestii traiesc din solutiile celorlati. Sunt maleabili si atenti la orice recomandare si nu vor ignora nimic din ce se intampla in jurul lor. Nu au planuri de viitor si nu se vor implica in indeplinirea dorintelor personale, pentru ca se tem si nu vor ca implicarea personala sa le descopere temerile, parand modesti, rezervati, inclinati mai mult spre pozitii secunde, pentru a nu atrage atentia. Valorile lor sunt aceleasi cu cele de anul trecut si nu-si vor propune castiguri majore. Pot avea in 2007 sansa vietii lor, aceea de a-si construi un viitorul stabil si puternic printr-un gen de alianta, asocierea, conventie, de care nu vor fi constienti, dar care le va aduce succes si castiguri materiale, prin obiectele de activitate ale proiectelor aflat in derulare. Sansa lor este norocul si, pentru ca nu sunt constienti de asta, nu vor abuza. Ar putea sa piarda aceasta sansa daca pasivitatea ii domina si renunta la implicarea sociala, retragandu-se.

Asa cum se poate constata din scurta prezentare, anul 2007 pentru institutiile bancare si pentru cei care lucreaza cu acestea, este, in mare parte, un an dificil, diferit de ceea ce a fost anul 2006, care va comporta, la inceputul lunii septembrie, prin trecerea lui Saturn in zodia Fecioara (2.09.2007, ora 16:48), o schimbare de registru, de la libertate la restrictie, de la exaltare la temperare, de la obsesia puterii la teama de a nu pierde controlul. Jupiter in Sagetator (24.11.2006-18.12.2007) este o pozitie buna pentru comercianti, institutii, functionari publici si pentru cei care traseaza noi directii in societate, dar aduce inconvenientul de a suplini efortul cu discutia, actiunea cu strategia. Atunci cand acestor trasaturi li se vor alatura cele oferite de trecerea lui Saturn prin Fecioara, valorile se vor selecta dupa eficienta lor, iar seriozitatea si munca vor inlocui sedintele interminabile despre strategii si rezultate. Perioada ianuarie-septembrie 2007 aduce o combinatie exploziva (Jupiter in Sagetator si Saturn in Leu), dificila pentru cei care lucreaza cu mijloace circulante, in care Saturn are si o perioada de retrogradare pana in 20 aprilie, cand va acutiza, fiecarui individ in parte, nesiguranta si teama de viitor, agresivitatea si orgoliul de a detine cele mai bune metode.

In finalul acestui an, vom considera ca 2007 a fost dificil, datorita faptului ca, pe toata durata sa, am gandit putin si am simtit mult, dand institutiilor un mers dupa propriile noastre emotii. Rezultatele ni se vor parea minore, atunci cand le raportam la efortul facut, dar mari pentru ca, vom sti ca am avut sansa de a ne crea o noua identitate; sansa care in ultimii 10 ani ne-a lipsit.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro