Unicredit Leasing a inregistrat o scadere a vanzarilor pe segmentul auto cu 45% in primele doua luni, fata de circa 60% cat s-a inregistrat la nivelul altor companii de leasing de pe piata din Romania, a declarat miercuri directorul general al companiei, Andreas Obrist.
In ce priveste structura portofoliului din acest an, seful Unicredit Leasing se asteapta la o reducere a segmentului auto sub nivelul de 50%, fata de 59% cat a fost la sfarsitul lui 2008, din cauza reducerii vanzarilor de masini noi. Dupa volumul de bunuri finantate in 2008, segmentul auto avea o pondere de 59%, cel de echipamente de 38%, iar imobiliarele reprezentau 3%.
Obrist a precizat ca in ultima perioada nu au fost inregistrate cereri de masini de lux, asa cum se intampla in anii precedenti.
In ce priveste contractele noi incheiate anul trecut, finantarile de autovehicule au reprezentat 82,67%, echipamentele - 6,13%, vehiculele comerciale sub 3,5 tone au avut o pondere de 7,13%, vehiculele comerciale de peste 3,5 tone - 4%, iar bunurile imobiliare - 0,06%.
UniCredit Leasing a incheiat anul trecut 15.442 contracte noi, potrivit datelor companiei.
Directorul general al Unicredit Leasing are ca obiectiv personal sa atinga in acest an acelasi nivel al afacerilor inregistrat in 2008, insa spera il depaseasca. "Pentru acest an avem ca obiectiv eficientizarea afacerilor si reducerea costurilor", a mai spus Obrist.
In acelasi timp, Dan Constantinescu, managing director la Unicredit Leasing, se asteapta pentru 2009 la o scadere a volumului de bunuri finantate de companie fata de 2008, insa sub declinul estimat la nivelul intregii piete, de 20-30%.
Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB) a estimat pentru acest an o comprimare severa a pietei de leasing, cu 20-30%, in contextul crizei economice si situatiei internationale, dupa o scadere cu 2,6% in 2008, la 4,8 miliarde euro.
"Avem aceeasi strategie ca banca. Analizam situatia financiara a fiecarui client", a mai spus Obrist.
Reprezentantii companiei sustin ca sectorul auto, transportul international si constructiile (imobiliare) sunt cele mai afectate.
In acest an, compania mizeaza pe segmentul constructiilor in ce priveste infrastructura - drumuri, canalizari, autostrazi -, dar si pe afaceri din sectorul medical. "Sunt o serie de proiecte in infrastructura la nivel national", a indicat Constantinescu.
Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro