credius.ro

Nivelul inflatiei anuale din martie ar putea fi varful din 2008 - Isarescu

17 aprilie 2008

 Nivelul atins de inflatie in martie ar putea fi varful acestui an, insa inflatia anuala se va mentine in apropierea acestui nivel in urmatoarele luni, urmand ca din vara, posibil din iulie, sa reintre pe o panta descendenta, a declarat joi guvernatorul BNR, Mugur Isarescu.

Inflatia anuala a urcat in martie pana la un nivel maxim al ultimelor 26 de luni, de 8,63%.

"Nivelul din martie speram sa fie maxim, observam insa presiuni inflationiste destul de puternice in continuare. Oricum, deviatiile de la acest varf nu vor fi mari in trimestrul al doilea, asa cum a mai spus, iar inflatia va incepe sa se tempereze mai puternic abia in semestrul al doilea, in lunile de vara", a spus Isarescu.

"Am subliniat in repetate randuri ca este greu sa faci farmacie in privinta acestui tip de indicator, deoarece sunt atatia factori care pot actiona asupra lor. Trebuie sa luati aceasta prognoza in limitele unei tolerante de 0,2-0,3 puuncte procentuale", a adaugat Isarescu.
Analistii chestionati de NewsIn mentionau luni, dupa ce Statistica a publicat datele privind inflatia din martie, ca nivelul atins in a treia luna ar putea fi un varf pentru acest an, insa inflatia se va mentine peste 8% in aprilie si mai.
NewsIn

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro