credius.ro

Valoarea primelor de asigurari de viata subscrise de Eureko in Romania a crescut cu 24% anul trecut

18 martie 2008

Grupul financiar olandez Eureko a raportat anul trecut un avans al valorii primelor brute subscrise, în domeniul asigurărilor de viaţă, în România, Slovacia şi Cipru, de 24%, 8%, respectiv de 15%, suma totală obţinută în aceste state fiind de 46 de milioane de dolari, cu 7% peste nivelul din 2006. Pe categoria asigurărilor de viaţă, volumul primelor brute subscrise a scăzut anul trecut cu 1%, la 4,4 miliarde euro.
          
 "Pe segmentul asigurărilor generale, operaţiunile din Bulgaria, România, Slovacia şi Cipru au raportat o majorare semnificativă a primelor brute subscrise", se arată în raportul financiar al grupului, acţionarul majoritar al Interamerican România.
           
Astfel, valoarea primelor de asigurări generale subscrise de Eureko în aceste state a urcat anul trecut cu 125%, la 45 de milioane de euro, dar contribuţia la rezultatele grupului Eureko este încă limitată.
           
Segmentul asigurărilor generale al grupului Eureko a urcat anul trecut cu 9%, la 2,9 miliarde euro, susţinut de creşterea operaţiunilor din Grecia şi Belgia cu 16%, respectiv cu 6%.
           
Valoarea primelor brute de asigurare ale Eureko a fost anul trecut de 14,853 miliarde de euro, cu 4% mai mult comparativ cu anul 2006, dar profitul net al companiei a scăzut cu 1%, la 979 milioane de euro.
          
Domeniul asigurărilor de sănătate a crescut anul trecut cu 5%, la 7,52 miliarde euro, iar operaţiunile din Olanda au generat 6,48 miliarde euro.
           
Eureko este acţionarul majoritar al Interamerican România, care a intrat pe piaţa românească în 1995, ca subsidiară a companiei elene Interamerican, preluată, în 2001, de grupul financiar olandez.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro