credius.ro

O noua moda: dobanda fixa pentru produsele de economisire

28 martie 2006

Se ascute concurenta pe segmentul produselor de economisire. Bancile incearca sa dinamizeze aceasta piata lansand noi optiuni, depozitele la termen clasice pierzandu-si din atractivitate din cauza dobanzilor mult prea mici ... Tendinta observata este de a miza pe depozitele cu dobanda fixa, doua institutii bancare - Bancpost si CEC - punand pe tapet asemenea produse, mai atractive prin nivelul dobanzii si prin faptul ca aceasta ramane aceeasi pe toata perioada de economisire ... -

Pentru a raspunde interesului din ce in ce mai mare al clientilor CEC pentru instrumentele de economisire, Casa de Economii si Consemnatiuni a lansat depozitul in lei la termen cu rata fixa a dobanzii, garantata pe toata durata de viata a produsului. Astfel, depozitul cu dobanda fixa se poate constitui pe termen de una si respectiv 3 luni, cu o dobanda de 7% pe an, iar pe 6 si 12 luni cu o dobanda fixa de 7,25% pe an. In felul acesta, CEC incurajeaza economisirea pe termen lung si isi propune fidelizarea clientilor.

Casa de Economii si Consemnatiuni are ca obiectiv principal in acest an cresterea cotei de piata, atat prin mentinerea clientelei actuale, cat si prin atragerea de noi clienti, persoane fizice, pentru care pregateste permanent noi produse si servicii bancare, in concordanta perfecta cu standardele bancare actuale.

Una dintre cele mai importante banci romanesti, Bancpost, ofera si ea clientilor depozitul Standard, cu dobanda fixa, disponibil in lei, euro si dolari. Principala caracteristica a produsului este flexibilitatea: pentru depozitul Standard, banca plateste o dobanda calculata in functie de numarul de zile de mentinere a depozitului, insa numai daca acesta este lichidat dupa jumatatea termenului de maturitate. Astfel se evita situatia depozitelor la termen, unde clientul obtine doar dobanda la vedere in cazul lichidarii depozitului inainte de termen. Numai pe jumatate insa, caci daca umbli la bani inainte de jumatatea termenului de maturitate, banca va aplica aceeasi regula.

Prin lansarea acestui nou produs, Bancpost se aliniaza tendintei de majorare a dobanzilor la depozite de pe piata. Daca pana acum randamentele depozitelor oferite de banca erau de 5,5% pe an la lei, depozitul Standard ofera dobanzi de 7,25% pe an pentru lei, 3,1% pentru euro si 4,9% pentru dolari. Suma minima pentru constituirea depozitului este de 500 RON/euro/USD pentru persoane fizice, in functie de moneda in care este constituit, si 20.000 RON/euro/USD pentru persoanele juridice. Produsul are termene de maturitate de 14 zile, o luna, doua, trei, sase si un an.

Redactia BankingNews
[email protected]
 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro