credius.ro

Groupama va deveni al treilea jucator de pe piata romaneasca de asigurari, dupa achizitionarea Asiban

3 aprilie 2008

Societatea franceza Groupama se afla in faza finala a procesului de negociere pentu preluarea companiei romanesti de asigurari Asiban, cu cele patru banci actionare - BCR, BRD, CEC si Banca Transilvania, a anuntat, miercuri, Rothschild, banca de investitii mandatata sa se ocupe de vanzarea companiei.

“Banca Comerciala Romana, BRD Grupe Societe Generale, Banca Transilvania, Casa de Economii si Consemnatiuni si Groupama S.A. anunta ca au ajuns la un acord comun in ceea ce priveste principalele conditii privind achizitia de catre Groupama International a 100% din actiunile Asiban si ca sunt in negocieri exclusive pentru a finaliza aceste conditii”, se arata in comunicatul  Rothschild.

Capitalul Asiban este detinut, in prezent, in transe egale, de catre cei patru actionari, ficare avand o participatie de 25% din actiuni. Groupama va cumpara in intregime Asiban, a anuntat consultantul tranzactie, fara a preciza insa valoarea acesteea. Potrivit unor surse citate de ZF, francezii de la Groupama au facut cea mai buna oferta pentru asigurator, de aproximativ 350 mil.euro. In cursa pentru Asiban s-au mai inscris grupurile AXA (Franta), Aegon (Olanda), Eureko (Olanda) si Generali (Italia).

Aceasta va fi a treia achizitie a sociatatii franceze pe piata locala de asigurari. Groupama  a preluat  in decembrie anul trecut compania BT Asigurari, iar in februarie 2008 asiguratorul OTP Garancia. Dupa preluarea Asiban, Groupama va deveni al treilea mare jucator pe piata romaneasca de asigurari, dupa Vienna Insurance Group si Allianz, detinand o cota de piata cumulata de peste 12%. La sfarsitul anului trecut Asiban detinea o cota de 8% din piata, BT Asigurari- 4%, in timp ce OTP Garancia avea o cota de 0,3%, din totalul pietei romanesti.

Asiban a inregistrat anul trecut prime brute subscrise de 185,8 milioane euro, in crestere cu 39% fata de anul anterior. Alaturi de reteaua sa proprie de distributie, Asiban dispune si de o platforma nationala de distributie care consta in principal in brokeri si agenti independenti.

Ludmila Cucia
 

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro