5 scenarii despre soarta euro

5 scenarii despre soarta euro

Pâna acum, birocratii zonei euro au sperat ca problemele cu finantarea datoriilor sa se rezolve de la sine. Dupa derapajul Italiei, este clar ca nu prea se mai poate. Exista doar o “sansa teoretica”, aceea de-a primi ajutor din partea SUA sau China, tari care se tem ca o criza europeana sa nu le ingroape

Pâna acum, birocratii zonei euro au sperat ca problemele cu finantarea datoriilor sa se rezolve de la sine. Dupa derapajul Italiei, este clar ca nu prea se mai poate. Exista doar o “sansa teoretica”, aceea de-a primi ajutor din partea SUA sau China, tari care se tem ca o criza europeana sa nu le ingroape si pe ele. Sau poate ca vreun razboi nou sa mute atenția si banii investitorilor.

Altfel, birocratii trebuie sa ia una din cinci decizii, potrivit unei analize Riscograma:

1. Zona Euro este consolidata printr-o uniune fiscala. Deznodamântul este doar amânat. Sau nici macar atât!

2. Datoriile statelor insolvente sunt monetizate, adica BCE tiparește bani fara limite. Urmeaza hiperinflația. Pentru România, asta e cel mai puțin rau scenariu.

3. Sistemul bancar este sacrificat complet prin ștergerea tuturor datoriilor. Țarile UE accepta ca nu se vor mai putea imprumuta timp de 100 de ani.

4. Zona euro se separa in țari de rangul 1 și țari de rangul 2, fiecare cu o versiune proprie a monedei. Uniunea monetara iși pierde rostul iar destramarea devine iminenta.

5. Marca, gulden, peseta, escudo, drahma… Unul câte unul, din motive diverse, membrii incep sa plece. Franța stinge lumina.

 

 

www.riscograma.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos