5 noiembrie, ziua protestelor anti-banci. Cine va boicota banca?

5 noiembrie, ziua protestelor anti-banci. Cine va boicota banca?

Anul acesta, protestatarii anti-banci isi incearca norocul din nou: noua data este 5 noiembrie 2011, iar peste 57.000 de persoane s-au inscris deja pe pagina de Facebook. Cum incercarea de anul trecut a fostului fotbalist Eric Cantona de-a starni panica bancara in semn de protest a esuat, ne asteptm la mai mult curaj in acest

Anul acesta, protestatarii anti-banci isi incearca norocul din nou: noua data este 5 noiembrie 2011, iar peste 57.000 de persoane s-au inscris deja pe pagina de Facebook. Cum incercarea de anul trecut a fostului fotbalist Eric Cantona de-a starni panica bancara in semn de protest a esuat, ne asteptm la mai mult curaj in acest an. De ce? Exista deja un "val" al protestelor globale impotriva bancilor, lucru ce ar ajuta… Insa, Euroapa este mai preocupata de colacul de salvare, (si aici ma refer la multi care inca nu au pierdut nimic si cauta solutii. Ceilalti, sunt la proteste!) decat de proteste, aceste fiind totusi limitate ca intesitate.

 

PS. Chiar in timp ce citesti aceste randuri, presedintele francez, Nicolas Sarkozy, a plecat in mare viteza la Frankfurt, capitala financiara a Germaniei, pentru o noua intrevedere cu cancelarul Angela Merkel. Europa nu mai are mult timp la dispozitie!
 

Si totusi exista…

Motive concrete: Bank of America a introdus o taxa de 5 dolari pe luna pentru cardurile de debit, pentru a compensa pierderile provocate de procesele pierdute in scandalul ipotecilor frauduloase. Iar oamenii sunt ingrijorați ca si alte banci ar putea institui taxe similare.

Deja, peste 57.000 de persoane au raspuns pozitiv la invitația de-a participa la boicotul “Bank Transfer Day”, postata de organizatori pe Facebook. Participanții sunt incurajați sa-și lichideze conturile de la bancile mari și sa depuna banii la banci locale sau cooperatiste.
 

Marele dezavantaj al miscarii este, ironic, tocmai motivul pentru care protestatarii ies in strada: Majoritatea banilor sunt la “cei 1%”, in timp ce “99%” au doar credite.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos