5 lucruri pe care trebuie sa le urmaresti daca vrei o refinantare. Afla capcanele bancilor

5 lucruri pe care trebuie sa le urmaresti daca vrei o refinantare. Afla capcanele bancilor

Dobanzile pentru creditele in valuta incep iar sa creasca, odata cu Euribor, iar daca aceasta crestere nu va fi insotita de aprecierea substantiala leului, ratele românilor la banca ar putea ajunge la cel mai inalt nivel de pâna acum. 5 lucruri pe care trebuie sa le urmaresti daca vrei o refinantare: Dobanda Libor si Euribor

Dobanzile pentru creditele in valuta incep iar sa creasca, odata cu Euribor, iar daca aceasta crestere nu va fi insotita de aprecierea substantiala leului, ratele românilor la banca ar putea ajunge la cel mai inalt nivel de pâna acum.

5 lucruri pe care trebuie sa le urmaresti daca vrei o refinantare:

Dobanda

Libor si Euribor sunt inca la nivele aproape de minim, nu insa si marjele practicate de banci. O dobânda de 7% ar putea parea buna, insa cele 6 puncte peste Euribor inseamna in realitate destul de mult. Iar asta se va vedea atunci când dobânzile de baza vor creste iar. Ceea ce te intereseaza cu adevarat este marja adaugata peste dobânda de baza, iar aceasta ar putea scadea. Fata de nivelurile atinse acum trei ani, de exemplu, dobânzile sunt deocamdata substantial mai mari.

 

Comisioanele, adica capcanele

Daca banca de la care ai deja credit iti ofera o “refinantare”, cel mai probabil este o capcana si vei sfirsi prin a da la fel de multi bani. Daca chiar vrea sa-ti faca o favoare, e de ajuns sa-ti reduca dobânda. O refinantare presupune un comision de acordare si clauze noi, care trebuie luate in calcul in comparatie pe lânga rata finala.

Metoda de calcul

Acum este unul ditre momentele in care e de preferat o dobânda fixa pe toata perioada creditului, chiar daca este cu unu-doua puncte mai mare decât dobânda standard. Pâna la sfârsit, suma platita s-ar putea dovedi mai mica.

Moneda

Orice decizie implica o doza substantiala de risc, insa la dobânzi egale este preferabil creditul in lei. Ca urmare a inflatiei care inca nu pare sa se fi potolit, leii de restituit vor valora mai putin in viitor.

Banca

Orice ambiguuitate, oricât de mica, in formularea termenilor de plata este o gaura prin care banca va putea baga mâna in buzunarul tau. La fel, daca banca cere si comisioane lunare pe lânga dobânda standard este doar pentru a-ti ingreuna comparatiile.

 

Analiza o gasiti pe www.riscogramam.ro

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos