41 de agenti ai ING Fond de Pensii, prinsi cu mata-n sac

41 de agenti ai ING Fond de Pensii, prinsi cu mata-n sac

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) anunta intr-un comunicat ca a retras avizul unui numar de 41 de agenti de marketing care isi desfasurau activitatea pe segmentul pensiilor private obligatorii. Toti cei 41 de agenti erau colaboratori ai ING Fond de Pensii, compania fiind cea care a cerut retragerea avizelor. Institutia de

Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private (CSSPP) anunta intr-un comunicat ca a retras avizul unui numar de 41 de agenti de marketing care isi desfasurau activitatea pe segmentul pensiilor private obligatorii. Toti cei 41 de agenti erau colaboratori ai ING Fond de Pensii, compania fiind cea care a cerut retragerea avizelor. Institutia de supraveghere a dispus radirea lor din Registrul agentilor de marketing si inscrierea acestora in baza de date cu persoane care au interdictie de a mai desfasura activitati de marketing al fondului de pensii administrat privat. De asemenea, cei de la ING Fond de Pensii au reziliat contractele cu aceste persoane si au sesizat organele de cercetare penala. Comunicatul de presa al CSSPP incearca parca sa raspunda unor acuze venite din partea Cartel Alfa, care este de parare ca institutia nu sesizeaza ilegalitatile ce se produc in sistem.

Potrivit analizei efectuate de CSSPP dupa primele doua raportari bilunare ale administratorilor, cei 41 de agenti au intreprins o serie de actiuni frauduloase. Printre altele, agentii sunt vinovati de falsificarea actelor de aderare, obtinerea sub presiune a semnaturilor, dar si ‘mituirea’ participantilor, prin oferirea unor acestora a unor parti din comisioanele aferente activitatii de marketing. De asemenea, semnaturile raportate de agenti au fost obtinute prin intermediari sau acestea nici macar nu apartineau viitorilor participanti.

Potrivit rezultatelor inregistrate de CSSPP la 15 octombrie, ING Fond de Pensii obtinuse cele mai multe adeziuni dintre cei 18 administratori care isi desfasoara activitatea pe Pilonul II. Astfel, compania avea la acea data 462.344 de semnaturi, reprezentand 40% din totalul adeziunilor raportate pana la acea data. De asemenea, ING are 42.834 de agenti de marketing autorizati, fiind cea mai mare retea.

Retragerea avizelor unor agenti de marketing este prima actiune de acest fel realizata de CSSPP de la startul campaniei de aderare la fondurile de pensii obligatorii din 17 septembrie. Asupra unor astfel de practici precum cele sesizate de ING la cei 41 de agenti au atras atentia in repetate randuri mai multi administratori din piata, in special referindu-se la acordarea unor beneficii materiale sau banesti participantilor de catre agenti, pentru semnarea contractelor de aderare. Reprezentantii organizatiei sindicale Cartel Alfa acuza public unele companii de administrare a fondurilor de pensii private ca ofera bani pentru atragerea clientilor si cer Parlamentului, printr-o scrisoare deschisa, sa controleze activitatea CSSPP. Acuzele vizeaza faptul ca institutia de supraveghere nu sesizeaza mai multe ilegalitati care se produs in sistem. ‘CNS Cartel Alfa a sesizat CSSPP, in repetate randuri, cu privire la faptul ca exista operatori de administrare de fonduri de pensii care ofera bani contra semnaturilor de inscriere. Intrebarea noastra este de ce CSSPP nu ia masurile legale necesare impotriva acestor practici?’, se precizeaza in scrisoare deschisa transmisa de sindicalisti astazi. Incercand parca sa raspunda acestor acuze, CSSPP a transmis comunicatul de presa referitor la cei 41 de agenti.  

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos