40.000 de bancheri vor fi concediati

40.000 de bancheri vor fi concediati

Peste 40.000 de angajati ai bancilor din Europa isi vor pierde serviciul in viitorul apropiat, potrivit unei analize a publicatiei BusinessInsider.com. Sunt programate si alte reduceri de costuri: bancherii vor zbura la clasa economica sau chiar cu curse low-cost. Cele mai multe concedieri vor fi facute de grupul britanic HSBC, cea mai mare banca din

Peste 40.000 de angajati ai bancilor din Europa isi vor pierde serviciul in viitorul apropiat, potrivit unei analize a publicatiei BusinessInsider.com. Sunt programate si alte reduceri de costuri: bancherii vor zbura la clasa economica sau chiar cu curse low-cost. Cele mai multe concedieri vor fi facute de grupul britanic HSBC, cea mai mare banca din Europa, care ar urma sa renunte la 30.000 de angajati pâna in 2013. Cei 30.000 de bancheri reprezinta 10% din totalul personalului bancii, potrivit Realitatea TV.

Cel mai recent anunt a venit de la banca elvetiana UBS, care va disponibiliza 3.500 de persoane, in mare parte din divizia de investitii. Restructurarile se vor face de-asemenea pâna in 2013.

Alte vesti proaste au venit dinspre Barclays, RBS si Credit Suisse. Cu aceeasi situatie se vor confrunta in aceasta toamna si institutiile financiare de pe Wall Street.

Pe lânga concedieri, bancile din Europa opereaza deja alte reduceri de costuri. Pe lista taierilor se afla si unele cheltuieli minore: petrecerile de Craciun, copiile Xerox color, abonamentele la ziare, cheltuieli de catering.

Bancherii aflati la inceput de cariera vor fi obligati sa calatoreasca in interes de serviciu la clasa economica sau chiar cu curse aeriene low-cost.

Ultimele anunturi de concedieri:

HSBC – 30.000 de concedieri

UBS – 3.500

Barclays – 3.000

RBS – 2.000

Credit Suisse – 2.000

 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos