credius.ro

2010 aduce noi sefi in mediul financiar-bancar

6 ianuarie 2010

Primele zile din noul an aduc in prim-plan oameni noi la varful institutiilor din mediul financiar-bancar din Romania. Cea mai importanta mutare este reprezentata de francezul Guy Poupet, 57 de ani, care a primit aprobarea Bancii Nationale pentru a incepe exercitarea functiei de presedinte al BRD-SocGen, a doua mare banca de pe piata. Domnia sa l-a inlocuit de la 1 ianuarie 2010 pe Patrick Gelin, care a parasit banca dupa opt ani si jumatate. Poupet lucreaza pentru Societe Generale din 1975, in ultimii ani fiind vicepresedinte al bancii cehe Komercni Banka si apoi al filialei din Egipt a grupului francez. Prioritatea inceputului de mandat al noului presedinte este admistrarea impactului crizei si conservarea profitabilitatii BRD.

ATEbank Romania schimba presedintele Consiliului de Administratie

ATEbank Romania trece de la un Consiliu de Administratie format din sapte membri la unul format din noua persoane si il schimba din functia de presedinte al CA pe Dimitrios Miliakos, inlocuindu-l cu Sotiris Scandamis, ales pentru un mandat de 4 ani, arata un convocator AGA publicat de banca. Astfel, in cadrul Adunarii Generale a Actionarilor bancii din 4 februarie 2010, Consiliul de Administratie "va discuta aprobarea in functia de presedinte a lui Sotiris Scandamis, care il inlocuieste pe Dimitrios Miliakos", a precizat, pentru NewsIn, directorul general al ATEbank Romania, Sergiu-Ioan Manea. Potrivit convocatorului, pe ordinea de zi a AGA se afla "informarea privind demisia lui Dimitrios Miliakos din functia de membru si presedinte al Consiliului de Administratie al bancii" si "revocarea din pozitia de membru al CA a lui Anastasios Papanikolaou". Totodata, CA va vota si revocarea din pozitia de membru al Consiliului de Administratie a lui Anastasios Papanikolaou. De asemenea, actul constitutiv al ATEbank va fi modificat in sensul formarii CA din noua membri, in loc de sapte. In consecinta, CA va discuta si numirea ca membri a lui Andis Kostopoulos, Adamantini Lazari si Mariei Tsagaridou.

Felix Daniliuc o inlocuieste pe Mihaela Mateescu la sefia Raiffeisen Leasing

Felix Daniliuc este noul director general al Raiffeisen Leasing IFN SA, inlocuind-o astfel pe Mihaela Mateescu al carei mandat s-a incheiat la 31 decembrie 2009, a anuntat miercuri compania. Felix Daniliuc preluase in octombrie anul trecut functia de director general-adjunct. Daniliuc are o experienta de peste 18 ani in domeniul financiar-bancar, in activitati precum: trade finance, custodie, cash management, retail banking, coordonare retea sucursale si vanzari directe. "Am primit cu entuziasm aceasta noua provocare profesionala, intr-un context al pietei destul de dificil. Pentru 2010, ne propunem sa dezvoltam portofoliul de clienti, dar si sa consiliem in mod activ clientii actuali. Beneficiem de infrastructura si expertiza actionarilor nostri – pe de o parte reteaua si personalul Raiffeisen Bank, pe de alta parte experienta si platforma regionala de la Raiffeisen Leasing International", a declarat noul director general al Raiffeisen Leasing.

Fostul director general al companiei, Mihaela Mateescu a declarat, pentru NewsIn, ca plecarea sa din cadrul companiei si din grupul Raiffeisen a fost luata de comun acord. Mateescu a mai ocupat functia de presedinte al boardului Raiffeisen Broker de Asigurare Reasigurare, pozitie pe care a ocupat-o si la Raiffeisen Leasing Moldova. Mihaela Mateescu a fost numita in 2003 director de vanzari al Raiffeisen Leasing, iar din 2006 ocupa functia de director general in cadrul companiei.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro