2009 – an de criza: bancile americane si-au acordat bonusuri in crestere cu 6%. De doar 135 mld dolari!

2009 – an de criza: bancile americane si-au acordat bonusuri in crestere cu 6%. De doar 135 mld dolari!

S-au scris sute de articole pe aceasta tema, guvernele au incercat sa le limiteze sau sa le elimine, insa rezistenta acestora este comparabila cu cea a unor virusuri fara leac: este vorba de bonusurile din sistemul bancar. Si ca orice virus veritabil, extinderea este pe masura, scrie Robert Comanoiu, pe StandardMoney. Bancile de aici raman

S-au scris sute de articole pe aceasta tema, guvernele au incercat sa le limiteze sau sa le elimine, insa rezistenta acestora este comparabila cu cea a unor virusuri fara leac: este vorba de bonusurile din sistemul bancar. Si ca orice virus veritabil, extinderea este pe masura, scrie Robert Comanoiu, pe StandardMoney. Bancile de aici raman campioanele de necontestat ale acestei “probe” dificile: cine ia cel mai mare bonus!?! Iata ce prime au incasat sefii bancilor de top din SUA:

1. JPMorgan Chase, Jamie Dimon – 17 milioane dolari. De departe cel mai mare bonus din 2010.
2. Citigroup – Vikram Pandit a renuntat la bonusul pe 2010. Nu insa si ceilalti membri ai board-ului. Pentru 2010, banca a acordat conducerii bonusuri in actiuni a caror valoare depaseste 18 milioane de dolari.
3. Goldman Sachs – Lloyd Blankfein – 13,2 milioane dolari. Foarte putin comparativ cu  recordul de 68,5 milioane de dolari din 2007.
4. Morgan Stanley – James Gorman – actiuni in valoare de 7,4 milioane dolari. In 2009, Gorman a primit 8,11 milioane de dolari.
5. Bank of America – Brian Moynihan a primit un bonus de 9 milioane de dolari. Primele acordate angajatilor diviziei de investitii se ridica la 4,4 miliarde de dolari.

Per total, pachetele salariale si primele oferite de bancile americane listate si de firmele de brokeraj au ajuns la 135 de miliarde de dolari, in urcare cu 6% fata de 2009.

 

Citeste aici

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos