credius.ro

2008 va aduce cresteri importante pentru salariile bancherilor

21 ianuarie 2008

Anul 2008 va fi unul al presiunilor salariale si al vitezei de raspuns cu care bancherii vor onora solicitarile de finantare ale clientilor. Potrivit vicepresedintelui executiv al Credit Europe Bank Romania, membra a grupului financiar FIBA, Omer Tetik, printre provocarile importante ale acestui an vedem, de asemenea, cele legate de salariile personalului bancar, care vor cunoaste cresteri importante atat la nivel de middle si top manageri, cat si la nivelul salariatilor simpli.

Vicepresedintele executiv al Credit Europe Bank este de parere ca anul acesta va fi  un an bun pentru bancile romanesti, in ciuda presiunii salariale importante care se manifesta in acest sector si a scumpirii finantarilor externe. “Anul 2008 va fi anul bancilor cu o solida baza a clientelei si al celor care, pe fondul crizei internationale de lichiditati, vor reusi sa finanteze nevoile clientilor. Asa cum agentiile de rating au mentionat, sistemul bancar romanesc este in crestere, insa multe dintre institutiile de credit prezente aici vor trebui sa-si aloce resurse financiare aditionale care sa le sustina cresterea", a declarat Tetik pentru Bussines Standard.

Referindu-se la planurile Credit Europe Bank in 2008 el a spus ca, in acest an banca se va extinde mai putin agresiv decat in anii anteriori, alocand insa resurse importante pentru infiintarea de mortgage cornere (spatii alocate creditarii ipotecare, in ineriorul sediilor bancii) si ca va dezvolta mai mult canalele alternative, precum call-center-ul, serviciile de internet-banking sau distributia prin intermediul brokerilor. “Nu intentionam sa ne extindem in 2008 la fel de agresiv ca si in anul care tocmai s-a incheiat, ci vom investi intensiv pe partea canalelor de vanzare si in cea a retelei de ATM, POS si internet-banking. Pe de alta parte, adancimea retelei de care dispunem ne permite sa imbunatatim eficienta si profitabilitatea bancii noastre in perioada urmatoare”, a conchis Tetik.

Totodata, el a mai mentionat ca Credit Europe Bank se  asteapta la o continuare a tendintei de cresterere din ultimii patru ani, astfel incat cota de piata a bancii, masurata dupa totalul activelor bancare, sa ajunga, in 2008, la 2%.

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2023 BaniSiAfaceri

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro