200.000 de utilizatori ai pensiilor private in primul an

200.000 de utilizatori ai pensiilor private in primul an

ING doreste sa devina cel mai mare furnizor de asigurari de viata si de pensii in Romania. Prin sporirea imaginii de marca, ING isi propune ca brandul sa fie asociat cu conceptul de pensie privata. In conditiile in care piata este mult mai interesata in acest an de sectorul pensiilor private obligatorii ING estimeaza inscrierea

ING doreste sa devina cel mai mare furnizor de asigurari de viata si de pensii in Romania. Prin sporirea imaginii de marca, ING isi propune ca brandul sa fie asociat cu conceptul de pensie privata. In conditiile in care piata este mult mai interesata in acest an de sectorul pensiilor private obligatorii ING estimeaza inscrierea a 200.000 de persoane in programul de pensii private facultative. In urmatorii 5 – 7 ani, se doreste ca numarul de contribuabili sa ajunga la peste 1 milion.

„In privinta prioritatilor pentru acest an, dorim sa ne consolidam pozitia pe piata asigurarilor de viata si sa devenim furnizorul preferat de pensii private in Romania. ING va combina experienta internationala castigata in domeniul pensiilor cu experienta pe care a castigat-o in cei 10 ani de cand activeaza in Romania, pentru ca fiecare persoana sa aiba o pensie privata in functie de nevoile sale” a declarat Bram Boon, director general ING Asigurari de Viata.

ING Asigurari de Viata si-a consolidat in 2006 pozitia pe piata asigurarilor de viata ajungand la o cota de piata de 41,2%. Oficialii considera ca aceste rezultate au fost determinate si de faptul ca ING s-a implicat intr-o campanie de educare a populatiei care s-a bucurat de succes. 

In privinta segmentului asigurarilor private, ING isi propune sa ajunga la o cota de piata de 25% din piata fondurilor de pensii private facultative si la 30% din cea a pensiilor private obligatorii. Bram Boon considera ca la pensiile private obligatorii (Pilonul II) vor adera in jur de 3,5 milioane de persoane, aproximativ jumatate din aceste persoane au varste intre 35 si 45 de ani si nu sunt obligate sa adere la Pilonul II. Aceasta estimare este sustinuta de faptul ca in Polonia acest instrument a avut un  succes peste asteptari, majoritatea celor care nu au fost obligati de lege aderand la el.

Cosmin Meleaca
cosmin.meleaca@bankingnews.ro 

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos