20 de banci recruteaza personal la Targul BankingJobs

20 de banci recruteaza personal la Targul BankingJobs

In perioada 9-11 octombrie 2008, Institutul Bancar Roman gazduieste cea de-a treia editie a Targului BankingJobs, eveniment destinat exclusiv campaniilor de resurse umane din domeniul financiar-bancar. Manifestarea se bucura de prezenta a 20 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca: BRD – Groupe Société Générale, Banca Comerciala Romana, Piraeus Bank, Banca Transilvania, ProCredit

In perioada 9-11 octombrie 2008, Institutul Bancar Roman gazduieste cea de-a treia editie a Targului BankingJobs, eveniment destinat exclusiv campaniilor de resurse umane din domeniul financiar-bancar. Manifestarea se bucura de prezenta a 20 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca: BRD – Groupe Société Générale, Banca Comerciala Romana, Piraeus Bank, Banca Transilvania, ProCredit Bank, ABN AMRO Bank, Bank of Cyprus, Raiffeisen Bank, Alpha Bank, Bancpost, UniCredit Tiriac Bank, MKB Romexterra Bank, Credit Europe Bank, Libra Bank, Bank Leumi, Banca Romaneasca, Intesa Sanpaolo Bank, Garanti Bank, Romanian International Bank si Provident Financial. Alaturi de institutiile de credit mentionate, printre participanti se numara si societatea de recuperare creante EOS KSI Romania.

„Dupa rezultatele pozitive si reactiile favorabile consemnate la primele doua editii, Targul BankingJobs isi deschide portile pentru a treia oara. Numarul si calitatea angajatorilor ce au optat sa recruteze in aceasta toamna la Institutul Bancar Roman certifica importanta si notorietatea evenimentului. Targul BankingJobs este o continuare fireasca a serviciilor de recrutare on-line furnizate de site-ul www.bankingjobs.ro”, declara Cornel Dinu, Directorul General al companiei Multi Media Net, organizator al evenimentului si editor al site-urilor www.bankingnews.ro si www.bankingjobs.ro.

Oportunitatile de angajare puse "la bataie" de banci la acest targ sunt multiple, adresandu-se atat celor cu experienta de munca in domeniu, cat si absolventilor de facultati, dar si celor fara studii de profil si care vor sa inceapa o cariera. Cele mai multe posturi disponibile sunt in sucursalele bancilor, in principal in departamentele comerciale. Exista, desigur, si numeroase pozitii in centralele bancilor, care se adreseaza in principal celor cu experienta. Accesul vizitatorilor la expozitie este gratuit, programul de vizitare fiind intre orele 11.00 – 19.00 in primele doua zile (9 si 10 octombrie 2008) si intre orele 10.00 – 17.00 in ultima zi (11 octombrie 2008). Institutul Bancar Roman se afla localizat in spatele magazinului Unirea, pe strada Negru Voda, nr. 3, Sector 3, Bucuresti.

"In bancile din Romania sunt acum angajate peste 70.000 de persoane. Se apreciaza ca doar in ultimii doi ani au intrat in sistem peste 13.000 angajati noi, fara experienta. Unii conducatori de banci apreciaza ca peste o treime din salariati au mai putin de doi ani experienta. In atare conditii, se poate vorbi chiar despre o criza a resurselor umane in banci. Cu toate ca in fiecare an sute de studenti ies de pe bancile facultatilor cu profil economic sau finante banci, numarul mare al acestora nu ii face pe bancheri sa fie mai optimisti in legatura cu rezolvarea nevoilor de resurse umane. Multi dintre acesti absolventi nu sunt disponibili pentru angajare, deoarece o mare parte dintre ei lucreaza inca din primii ani de facultate. Cei disponibili necesita luni bune de pregatire practica pentru a putea raspunde nivelului de competenta cerut in banci. Situatia este agravata si de tendinta din ce in ce mai accentuata de iesire din sistem a unor specialisti de varf, care fie se orienteaza catre activitatea de consultanta financiara, fie infiinteaza societati financiare non-bancare, fie se alatura unor societati transnationale de top. Impreuna cu acestia, parasesc industria bancara si salariati cu experienta din zona operationala si back-office. Pentru a-si creste sansele de angajare, un solicitant de lucru in domeniul financiar bancar trebuie sa caute informatii despre oportunitatile care vin si se duc cu viteze din ce in ce mai mari. Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a obtine informatii este Targul BankingJobs organizat de Multi Media Net", apreciaza Gabriela Tudor, director general adjunct al Institutului Bancar Roman.

Aproape o treime dintre participantii la targ, candidati ideali pentru banci

Persoanele care vor participa la Targul BankingJobs vor avea de ales din miile de joburi oferite de banci. Dupa depunerea CV-ului, mini-interviurilor si discutiile cu specialistii de resurse umane ai bancilor de la targ, urmatorul pas pentru unii dintre candidati va fi angajarea pe postul dorit. Rezultatele de la editia anterioara a Targului BankingJobs arata ca aproximativ 30% dintre cei care au depus CV-urile la o banca pot fi contactati intr-un timp scurt pentru angajare.

Dupa editia din primavara anului 2008 a Targului BankingJobs, reprezentantii BRD au declarat ca intentioneaza sa angajeze aproximativ o treime din candidatii care au depus CV-uri. Analiza celor de la Bank of Cyprus arata ca doua treimi dintre candidatii prezenti la targ sunt potriviti pentru posturile entry-level, dar vor fi evaluati si aptitudinal, in timp ce 15% din CV-uri vor fi materializate in angajari. In cazul BCR, specialistii de resurse umane au estimat ca aproximativ 20% dintre aplicanti vor fi angajati in banca. In cele trei zile de desfasurare, editia a II-a a Targului BankingJobs a inregistrat un aflux de aproape 4.000 de persoane. Potrivit bancilor participante, o mare parte din cei care au depus CV-uri si au intrat in contact cu specialistii de resurse umane au fost studenti, in special de la facultati cu profil economic. Cel mai mare aflux de vizitatori s-a inregistrat in ultima zi, sambata, ziua libera permitand multor angajati din banci sa participe la targ.

„Au fost candidati cu experienta in alte banci si foarte multi absolventi de facultati economice, dornici sa se angajeze in domeniul bancar", ne-au declarat reprezentantii MKB Romexterra Bank. „Candidatii cu care ne-am intalnit in cele trei zile ale targului sunt persoane cu experienta bancara, dar si studenti la facultatile de finante-banci, precum si persoane cu experienta in vanzari", au precizat si cei de la BRD. Caracterizand din punct de vedere cantitativ rezultatele obtinute la targ, bancile participante vorbesc despre un volum de 500-1.000 de CV-uri stranse in cele trei zile. Cea mai mare parte a celor care au depus CV-uri sunt posibili candidati pentru pozitiile entry-level. Goana cea mai mare in sistemul bancar este insa dupa oameni experimentati si specialisti. Potrivit ofiterilor de resurse umane prezenti la Targul BankingJobs, in jur de o treime dintre aplicanti au fost persoane cu experienta in domeniul financiar-bancar. „La acest targ am intalnit mai multe persoane cu pregatire in sectorul bancar decat la alte targuri, dat fiind si caracterul de nisa al evenimentului", ne-au spus cei de la Bancpost. „Am adunat foarte multe CV-uri, in primul rand pentru acoperirea pozitiilor din front-office. Am gasit si oameni potriviti pentru pozitii de back-office din centrala bancii", au declarat reprezentantii BCR.

Despre site-ul BankingJobs

www.bankingjobs.ro este un site de job-uri care vizează exclusiv sistemul financiar-bancar, cea mai mare parte a vizitatorilor fiind angajaţi ai băncilor sau persoane care vor sa obţină un loc de muncă într-o bancă. Portalul dispune de un număr de peste 7.670 de conturi, aproximativ 80 la sută dintre utilizatori având CV-ul completat sută la sută. Conform statisticilor realizate de www.trafic.ro, site-ul este accesat lunar de aproximativ 20.000 de vizitatori, realizând în total peste 150.000 de afişări. Sloganul "punct ochit, punct lovit" susţine obiectivul şi utilitatea www.bankingjobs.ro, portal ce vine în întâmpinarea tuturor persoanelor care caută un loc de muncă într-o bancă, companie de leasing sau asigurări.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos