18 banci vor sa dea credite ipotecare garantate de stat in valoare de 1,43 miliarde euro

18 banci vor sa dea credite ipotecare garantate de stat in valoare de 1,43 miliarde euro

Numarul de banci care au depus oferte pentru programul guvernamental Prima Casa a ajuns la 18, iar valoarea totala a ofertelor este de 1,432 miliarde euro, a declarat joi, la The Money Channel, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Aurel Saramet. "La ora 17:30, sunt 18 banci si suma declarata, sau

Numarul de banci care au depus oferte pentru programul guvernamental Prima Casa a ajuns la 18, iar valoarea totala a ofertelor este de 1,432 miliarde euro, a declarat joi, la The Money Channel, presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), Aurel Saramet. "La ora 17:30, sunt 18 banci si suma declarata, sau solicitata de banci, depaseste plafonul cu destul de mult, insumeaza in acest moment 1,432 miliarde euro", a spus Saramet.

Bancile care au depus oferte sunt Banca Transilvania, Bank Leumi, BRD-SocGen, ATEbank, Raiffeisen Bank, Volksbank, Millennium Bank, Piraeus Bank, CEC Bank, Bancpost, Banca Româneasca, Alpha Bank, Credit Europe Bank, Unicredit Tiriac Bank, OTP Bank, Intesa Sanpaolo, Emporiki si BCR, a precizat Saramet.

Domnia sa a explicat ca, deoarece suma alocata de banci depaseste deja plafonul fixat de guvern, va avea loc o redistribuire a ofertelor, dupa metoda pro-rata. Astfel, toate bancile care s-au inscris in proiect vor putea participa, dar cu sume mai mici decât au dorit. Suma de 1,432 miliarde euro urmeaza sa fie validata "in baza unor discutii intre noi si Ministerul Finantelor, pentru ca modalitatea de formulare a unor comisioane si a altor precizari din cadrul ofertei poate lasa loc la unele interpretari cu privire la incadrarea in limitele impuse de lege", a afirmat seful FNGCIMM, la The Money Channel.

Intrebat daca e posibil ca plafonul de garantare sa fie ridicat peste 1 miliard euro, astfel incât sa acopere ofertele bancilor, seful FNGCIMM a precizat ca, personal, se indoieste ca acest lucru va mai fi posibil pentru acest an, "dar, in functie de solicitari, e posibil ca la anul sa mai fie suplimentat acest plafon". Cea mai mare oferta a fost depusa de Banca Comerciala Româna (BCR), in valoare de 450 milioane euro, apreciata ca fiind determinata de solicitarile pentru creditele din acest program, a mai spus presedintele Fondului National de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos