16 banci au confirmat intrarea in programul Prima Casa

16 banci au confirmat intrarea in programul Prima Casa

Premierul Emil Boc a declarat marti la Arad ca programul "Prima casa" va intra in vigoare mai devreme decat se astepta, adica la sfarsitul lunii iunie, si ca a primit de la 16 banci comerciale confirmarea ca vor intra in acest program. Emil Boc a spus ca Guvernul va elabora un act normativ care va

Premierul Emil Boc a declarat marti la Arad ca programul "Prima casa" va intra in vigoare mai devreme decat se astepta, adica la sfarsitul lunii iunie, si ca a primit de la 16 banci comerciale confirmarea ca vor intra in acest program.

Emil Boc a spus ca Guvernul va elabora un act normativ care va contine toate conditiile care le-au fost puse bancilor interesate de program.

Prima Casa ar putea beneficia de dobanzi la jumatate fata de cele de pe  piata

Dobanda solicitata de banci pentru creditele acordate prin programul "Prima Casa" ar putea reprezenta jumatate din dobanda practicata in prezent pe piata, a declarat marti premierul Emil Boc. "In urma parteneriatului pe care l-am deschis cu bancile comerciale am primit deja confirmarea ca 16 banci sunt interesate sa intre in acest program respectand conditiile impuse de Guvern: avans maxim de 5% si o dobanda cu mult mai mica decat cea existenta in momentul de fata pe piata. (…) Este posibil ca dobanda sa mearga chiar pana la jumatatea celei existente in momentul de fata pe piata", a declarat Boc la Arad. El s-a aratat convins ca, odata demarat programul, dobanzile vor scadea si mai mult datorita competitiei dintre banci.

Seful Executivului a spus ca actul normativ care va contine toate conditiile impuse bancilor participante la programul "Prima Casa" va fi elaborat "imediat".

Celelalte programe guvernamentale privind construirea de locuinte sociale vor continua in paralel cu programul "Prima Casa", a mai spus Boc. Astfel, in 2009, Guvernul va finaliza 6.000 de locuinte ANL si sociale, iar pentru 2010 autoritatile si-au propus finalizarea a 10.000 de locuinte.

Premierul a spus ca programul "Prima Casa" va intra in vigoare la finele lunii iunie.

Garantiile acordate pentru creditele ipotecare prin programul "Prima casa" vor putea fi executate cel mai probabil in cazul restantelor mai mari de 90 de zile, a declarat saptamana trecuta directorul directiei de dezvoltare produse si retail din BCR, Sorin Mititelu.

Persoanele care vor cumpara o locuinta prin intermediul programului "Prima casa" vor beneficia de TVA redus de 5%, masura aplicabila pentru locuintele sociale, iar bancile care vor sa participe la program trebuie sa aiba reprezentare nationala, sa nu solicite un avans mai mare de 5% la contractarea creditului pentru achizitionarea unei locuinte si sa perceapa dobanzi sub cele practicate in acest moment pe piata.

Prin alocarea celor 100 milioane euro pentru acest program, prin Fondul de Garantare, ar putea fi achizitionate in 2009 locuinte in valoare totala de un miliard de euro. Statul garanteaza un imprumut de cel mult 60.000 euro pentru ca pretul mediu de achizitionare a unui apartament este, la nivel national, de circa 60.000 euro.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos