15 institutii financiar-bancare recruteaza 3.000 de oameni la Institutul Bancar Roman

15 institutii financiar-bancare recruteaza 3.000 de oameni la Institutul Bancar Roman

In perioada 17-19 aprilie 2008, Institutul Bancar Roman gazduieste cea de-a doua editie a Targului BankingJobs, eveniment destinat exclusiv campaniilor de resurse umane  din domeniul financiar-bancar. Manifestarea se bucura de prezenta a 13 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca: BRD – Groupe Societe Generale, ProCredit Bank, OTP Bank, Casa de Economii si

In perioada 17-19 aprilie 2008, Institutul Bancar Roman gazduieste cea de-a doua editie a Targului BankingJobs, eveniment destinat exclusiv campaniilor de resurse umane  din domeniul financiar-bancar. Manifestarea se bucura de prezenta a 13 dintre cele mai importante banci de pe piata romaneasca: BRD – Groupe Societe Generale, ProCredit Bank, OTP Bank, Casa de Economii si Consemnatiuni, BCR, Raiffeisen Bank, Bancpost, UniCredit tiriac Bank, ING Bank, Bank Leumi, Millennium Bank, MKB Romexterra Bank si Bank of Cyprus. Alaturi de institutiile de credit mentionate, printre participanti se numara si societatile de recuperare creante: Urban si Asociatii si EOS KSI Romania.

„Dupa rezultatele pozitive si reactiile favorabile consemnate in noiembrie 2007, Targul BankingJobs isi deschide portile pentru a doua oara. Evenimentul capata experienta si substanta. Faptul ca, incepand cu cea de-a doua editie, Targul BankingJobs va fi organizat la Institutul Bancar Roman este un plus, mai ales pentru ca specificul activitatii si interesele celor doua entitati au multe puncte comune. Un alt element ce merita evidentiat este constituit de numarul si calitatea angajatorilor ce au optat sa recruteze la acest targ. Evenimentul este o finalitate fireasca a serviciilor de recrutare on-line furnizate de site-ul www.bankingjobs.ro”, declara Cornel Dinu, Directorul General al companiei Multi Media Net, organizatorul evenimentului.

Targul BankingJobs le va oferi oportunitatea de a intra in contact direct cu specialistii de resurse umane tuturor celor care doresc sa imbratiseze meseria de bancher sau celor care vizeaza schimbarea actualului loc de munca. Bancile participante vor scoate la concurs pe perioada targului aproximativ 3.000 de joburi, ofertele de munca vizand reteaua de sucursale si centralele bancilor. Accesul vizitatorilor la expozitie este gratuit, programul de vizitare fiind intre orele 11.00 – 19.00 in primele doua zile (17 si 18 aprilie 2008) si intre orele 10.00 – 17.00 in ultima zi (19 aprilie 2008). Institutul Bancar Roman se afla localizat in spatele magazinului Unirea, pe strada Negru Voda, nr. 3, Sector 3, Bucuresti.

“Parcurgem o perioada extrem de dinamica si de o mare diversitate in ceea ce priveste piata muncii din segmentul financiar – bancar. Pentru a-si creste sansele de angajare, un solicitant de lucru in domeniul financiar bancar trebuie sa caute informatii despre oportunitatile care vin si se duc cu viteze din ce in ce mai mari. Unul dintre cele mai potrivite locuri pentru a obtine informatii este Targul BankingJobs organizat de Multi Media Net. La acest eveniment, Institutul Bancar Roman in calitatea sa de Partener Principal, va prezenta vizitatorilor portofoliul de cursuri de specializare si perfectionare profesionala destinate personalului bancar, pentru ca – foarte important – un specialist trebuie sa aiba un bagaj de cunostinte suplimentare pe langa calificarea de baza. BankingJobs este in aceste zile singurul loc in care aspirantii la un loc de munca in cadrul industriei financiar-bancare pot pune oricate intrebari unui angajator din sistem. Cand sunt vizitati la sediul lor, specialistii de resurse umane sunt aceia care pun intrebari sau conduc o conversatie foarte scurta si rece. Va indemn sa veniti la acest targ si sa cautati cu tenacitate informatiile care sa va ajute sa va gasiti locul de munca pe care vi-l doriti, dar atentie, si pentru care sunteti pregatiti!”, subliniaza Petru Rares, Presedinte – Director General al Institutului Bancar Roman.

Cum arata candidatul  ideal pentru o banca

Targul BankingJobs se adreseaza absolventilor de facultati cu profil economic, studentilor din institutiile de invatamant de profil, celor cu experienta in domeniul bancar, precum si persoanelor, tineri in special, din alte domenii si care vor sa-si reorienteze cariera profesionala catre sistemul financiar-bancar. Din aceasta ultima categorie, foarte cautati sunt specialistii in vanzari, in conditiile unei concurente acerbe pe segmentele serviciilor bancare dedicate populatiei si intreprinderilor mici si mijlocii.

BRD-Groupe Societe Generale se numara printre cei mai activi angajatori din domeniul bancar, in 2008 fiind scoase la concurs peste 1.000 de posturi disponibile in toata tara. “Oferta se adreseaza atat proaspetilor absolventi, tinerilor debutanti, cat si candidatilor la posturile de specialisti din toate domeniile: comercial, finante-flux, gestiune-riscuri sau functii suport, cum sunt de exemplu posturile din IT”, declara oficialii departamentului de Resurse Umane din cadrul bancii franceze.

O alta institutie care intentioneaza sa angajeze anul acesta 1.000 persoane este UniCredit Tiriac Bank. Reprezentantii bancii spun ca prefera tineri ambitiosi, organizati, cu abilitati foarte bune de comunicare si vanzare, carora sa le faca placere sa lucreze cu oamenii si care isi doresc sa se dezvolte din punct de vedere profesional.

‘Cautam in special candidati pentru pozitii de front office in sucursalele existente, dar si pentru viitoarele sucursale ce se vor deschide in cursul acestui an. Bineinteles nu excludem pozitiile entry level din centrala bancii’, arata reprezentantii OTP Bank. Doua aspecte sunt evidentiate de specialistii in resurse umane ai OTP Bank atunci cand vorbesc despre profilul viitorului angajat: motivatia si profilul comportamental.

‘Ca urmare a cresterii intr-un ritm rapid a Bancpost, deschiderii de noi unitati, se creeaza multe oportunitati de angajare. In acest moment exista posturi vacante atat in retea, pentru unitatile noi si pentru cele care deja functioneaza – posturi entry level, de conducere, cat si in Centrala Bancpost, posturi care necesita cunostinte tehnice foarte specifice si aprofundate’ , declara Narcisa Marza, Recruitment Officer Bancpost. In viziunea Bancpost, profilul unui viitor angajat imbina trei elemente centrale: atitudine, abilitati si cunostinte, ponderea intre cele aceste elemente depinzand de specificul activitatii. In aceste conditii, la nivelul entry-level foarte importanta este o atitudine pozitiva, dublata apoi de un potential de dezvoltare a abilitatilor si cunostintelor, in timp ce pentru posturile de conducere sau cele care presupun riscuri in desfasurarea activitatii toate cele trei elemente sunt la fel de importante.

Vizitatorii Targului BankingJobs vor avea posibilitatea sa-si gaseasca jobul dorit  din numeroasele posturi scoase la concurs de bancile participante, de la pozitii de entry-level, pana la posturi de middle-management. Urmatorul pas in cariera financiar-bancara a candidatilor care vor trece pragul Institutului Bancar Roman in perioada 17-19 aprilie va fi decis doar de motivatia, abilitatile, pregatirea si experienta fiecaruia.

Despre site-ul BankingJobs

www.BankingJobs.ro este un site de joburi care vizeaza exclusiv sistemul financiar-bancar, cea mai mare parte a vizitatorilor fiind angajati ai bancilor sau persoane care vor sa obtina un loc de munca intr-o institutie de profil. Portalul dispune de un numar de aproximativ 4.200 de conturi, in jur de 75% la suta dintre utilizatori avand CV-ul completat.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos