15-20% din piata creditelor ar putea fi acoperita anul acesta de brokeri

15-20% din piata creditelor ar putea fi acoperita anul acesta de brokeri

Kiwi Finance estimeaza ca va intermedia in acest an credite in valoare de 300 milioane euro, dupa ce in 2007 valoarea acestora s-a ridicat la 162 milioane euro, a declarat marti directorul executiv al Kiwi Finance, Anca Bidian. In 2007, intermedierea de credite de nevoi personale a constituit 80% din portofoliul companiei, in vreme ce

Kiwi Finance estimeaza ca va intermedia in acest an credite in valoare de 300 milioane euro, dupa ce in 2007 valoarea acestora s-a ridicat la 162 milioane euro, a declarat marti directorul executiv al Kiwi Finance, Anca Bidian. In 2007, intermedierea de credite de nevoi personale a constituit 80% din portofoliul companiei, in vreme ce restul de 20% a constat din intermedieri de credite ipotecare. "In luna aprilie a acestui an vom deschide o sucursala la Madrid, prin care estimam ca vom intermedia credite in valoare de 40-50 milioane euro", a mai spus Bidian.

Reprezentantii companiei estimeaza ca, in acest an, 15-20% din piata creditelor va fi acoperita de companiile de brokeraj. Kiwi Finance, fosta Gemini Capital Consult, este prima companie de brokeraj bancar din Romania, care a fost infiintata la sfarsitul anului 2003 in urma incheierii unui parteneriat cu HVB Bank. In 2007, fondul de investitii suedez Oresa Ventures a intrat actionar la Gemini Capital Consult printr-o tranzactie in valoare de 3 milione euro. In 2008 compania vrea sa initieze parteneriate cu dezvoltatori si agentii imobiliare si sa extinda numarul parteneriatelor cu institutiile financiare din Romania, dar si din strainatate.

In cinci ani de activitate pe piata de brokeraj din Romania, compania a incheiat parteneriate cu 12 dintre institutiile financiare din Romania si activeaza in momentul de fata pe doua directii dedicate populatiei: consultanta credite pentru nevoi personale si consultanta credite cu garantii. intre institutiile financiare partenere se numara Piraeus Bank, Volksbank Romania, Bancpost, Raiffeisen Bank, UniCredit tiriac Bank si BRD Groupe Societe Generale.

Kiwi Finance are o retea nationala de noua sucursale situate in opt judete – Bucuresti, Timisoara, Constanta, Ploiesti, Brasov, Cluj Napoca, Iasi, Campina si Slatina. Compania de brokeraj bancar are 200 de consultanti pe segmentul persoanelor fizice si peste 50.000 de clienti, rata de aprobare a dosarelor intermediate de companie fiind de aproximativ 80%, au mai spus reprezentantii Kiwi Finance. Compania a intermediat, de la infiintare si pana in prezent, credite in valoare de peste 292 milioane euro.

NewsIn

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos