credius.ro

1.500 de angajati din domeniul financiar-bancar vor beneficia gratuit de cursuri de perfectionare la Institutul Bancar Roman

28 decembrie 2010

Institutul Bancar Roman (IBR) este beneficiar al proiectului "Dezvoltarea competentelor profesionale ale angajatilor din sectorul financiar-bancar prin promovarea utilizarii noilor tehnologii informatice si de comunicare in vederea cresterii adaptabilitatii si competitivitatii - TICFIN" cu o perioada de implementare de 32 de luni si o valoare totala de 10.440.117 lei, se arata intr-un comunicat de presa al institutiei.

Parteneri in cadrul acestui proiect sunt SIVECO Romania, Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie - Filiala Bucuresti si Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie - Filiala Satu Mare.

Obiectivul general al TICFIN este cresterea competentelor, cunostintelor si abilitatilor informatice ale angajatilor din sectorul serviciilor financiare, pe baza noilor tehnologii ale informatiei si de comunicatii (TIC), prin furnizarea unor programe de formare profesionala continua (FPC). Grupul tinta al proiectului va cuprinde cel putin 1.500 angajati din sectorul serviciilor financiare, care vor urma cursuri gratuite de initiere si perfectionare in TIC. Dintre acestia, minimum 1.350 angajati  vor fi absolventi, detinatori de certificate CNFPA recunoscute la nivel national.  De asemenea, din totalul grupului tinta se estimeaza ca aproximativ 50% vor fi femei. Absolventii cursului de initiere in TIC vor avea acces si la cursul de perfectionare.

In cadrul proiectului, IBR va derula activitati precum:
- infiintarea unui grup de lucru interregional, format din reprezentantii tuturor organizatiilor ce isi desfasoara activitatea in acest domeniu (Comitet Sectorial, organizatii patronale sau sindicale) sau care au activitati conexe (universitati si furnizori de formare profesionala continua) de profil.
- dezvoltarea unui portal cu sectiune de forum pe tema adaptabilitatii angajatilor din sectorul serviciilor financiare si a unei platforme de e-learning.
- elaborarea si furnizarea, impreuna cu partenerii din proiect, a unor programe de formare  in competente informatice structurate pe doua niveluri de dificultate (de initiere si de perfectionare).
- organizarea de mese rotunde pentru grupul tinta, in vederea evaluarii impactului proiectului si lansarea de noi proiecte similare.

In cadrul TICFIN, se vor sustine circa 130 serii de curs in Bucuresti, Constanta, Iasi, Botosani, Brasov, Satu Mare, Cluj, Oradea. Toate programele se vor finaliza cu examinarea si cu certificarea CNFPA a competentelor informatice a participantilor.

Proiectul isi propune sa  obtina urmatoarele rezultate:
- peste 1.500 angajati din sectorul financiar vor fi formati in TIC in mod gratuit, in toate localitatile mentionate mai sus, iar certificarea competentelor informatice va fi recunoscuta la nivel national;
- salariatii din sectorul financiar vor fi mai adaptabili si mai eficienti, datorita utilizarii optime a noilor tehnologii in informatii si comunicatii;
- portalul online realizat in cadrul proiectului va crea pentru IBR premisele unei oferte ulterioare de programe de formare in sistem e-learning, in toata tara;
- grupul de lucru interregional va identifica si disemina masuri de crestere a adaptabilitatii si flexibilitatii angajatilor din sectorul financiar si de adoptare/creare de forme inovatoare de organizare a muncii.
 
Pentru mai multe informatii despre TICFIN, persoana de contact este Maria Sultanoiu - manager de proiect, tel.021-323.66.10, 0749-011.336, fax 021-327.47.24, [email protected]

Alte articole

credius.ro
credius.ro
Ooni Koda
© Copyright 2024 InfoBancar

Web Design by Dow Media | Gazduire Web by SpeedHost.ro