Unicredit: cursul euro in 2008 va de 3,42 lei/euro

Unicredit: cursul euro in 2008 va de 3,42 lei/euro

Analistii grupului Unicredit se asteapta la o volatilitate mai mare a cursului in 2007 cauzata de schimbarea perceptiei asupra regiunii din partea investitorilor si de o posibila instabilitate politica si estimeaza un curs de 3,45 lei/euro la finele anului si de 3,42 lei/euro pentru decembrie 2008. "Ne asteptam ca presiunile de apreciere a leului sa

Analistii grupului Unicredit se asteapta la o volatilitate mai mare a cursului in 2007 cauzata de schimbarea perceptiei asupra regiunii din partea investitorilor si de o posibila instabilitate politica si estimeaza un curs de 3,45 lei/euro la finele anului si de 3,42 lei/euro pentru decembrie 2008.

"Ne asteptam ca presiunile de apreciere a leului sa fie usor predominante in anul viitor, ca urmare a unor investitii straine directe mari si a atractivitatii sporite a pietei romanesti datorata intrarii in Uniunea Europeana", se arata intr-un raport publicat, luni, de Unicredit Group.

Totusi, din 2008 ar putea aparea o tendinta de stabilizare a cursului de schimb, ca urmare a perspectivei de adoptare a euro in 2012-2014.

De la inceputul deceniului, toate monedele tarilor din Europa Centrala si de Est, cu exceptia lirei turcesti, s-au apreciat in termeni reali, "si este foarte probabil ca vor continua sa se aprecieze", se spune in raport. "Aprecierea in termeni reali este o veste buna pentru proprietarii de active care produc venituri in moneda locala, pentru ca, astfel, castigurile in moneda de referinta cresc chiar si atunci cand, calculate in preturi constante, raman la fel", se mentioneaza in raport.

O apreciere prea mare nu este de dorit pentru ca duce la scaderea competitivitatii, avertizeaza analistii Unicredit.

Estimarile Unicredit dau un curs al monedei europene de final de an mai mare decat cel de la sfarsitul lui 2006, cand euro era cotat cu 3,3817 lei.

dowmedia0121
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *

Latest Posts

Top Authors

www.Topautopiese.ro

Most Commented

Featured Videos